vinde fotokonkurrencer

Det kan kræve en god portion tålmodighed at få det perfekte billede. Her får du tips til, hvordan du udvælger de bedste billeder at sende ind til fotokonkurrencer.

© Shutterstock

Sådan får du succes i fotokonkurrencer

De store fotokonkurrencer har ofte rigtig flotte præmier, men også rigtig mange deltagere. Hvis du formår at skille dig ud fra mængden, så kan det være dig, der løber med den næste store præmie.

6. august 2018 af Mathias Blohm Schytte

Der findes utallige fotokonkurrencer både nationalt og internationalt, og ofte er der rigtige fine præmier på spil.

Kunne du tænke dig at få fingrene i de præmier, så er der ikke andet for end at kaste dig ud i fotokonkurrencernes ædle disciplin.

I specielt de internationale konkurrencer, hvor præmierne oftest er størst, er der for det meste rigtig mange om buddet.

> Læs mere om fotokonkurrencer og se flotte vinderbilleder her

Her er 5 gode råd til, hvordan det kan blive dig, der løber med den næste store titel.

Tip 1: Udvælg dine kampe

Udvælg nogle få konkurrencer og fokusér på dem. 

Det er tidskrævende at researche en konkurrence og udfylde deltagerinformationer, og det kan også være dyrt at deltage i nogle af dem.

Vælg de konkurrencer, som passer til den type fotografi, som du brænder for. Hvis du er astrofotograf, bør du måske lade andre om at konkurrere i portrætfoto.

Tip 2: Lav din research

Undersøg dommerpanelet og de forrige års vinderbilleder for at få en fornemmelse af, hvad der lægges vægt på i konkurrencen. 

Er det fx dokumentarfotografi eller kunstfotos eller noget helt tredje? Og overvej så, hvilke af dine billeder, der har størst chance.

Tip 3: Kend til historien, du viser i billedet

Sæt dig ind i kulturen. Hvis du fotograferer et emne, der fx har politiske undertoner, kan du risikere ikke at have forstået historiens nuancer. 

Af samme årsag kan du også have en fordel ved at fotografere på steder, du kender. Du behøver faktisk ikke rejse til fjerne egne for at tage et vinderbillede.

Tip 4: Skyd løs

Indsend billedserier frem for enkelte fotos. En serie af billeder kan bedre fortælle en historie, end et enkelt billede kan. 

Du skal naturligvis overholde den enkelte konkurrences regler (som nævnt i tip 2), så hvis de kun vil have et enkelt billede, skal du kun sende et. 

> Her er 5 spændende fotokonkurrencer du kan deltage i

Tip 5: Opsøg heldet

Det er lidt en kliché, men hvordan man end vender og drejer det, så kommer man ikke udenom, at det kræver en god portion held at tage det perfekte billede. 

Ser du på vinderbillederne gennem årene, er det nærmest den eneste ting, som de alle har til fælles. 

Husk på, at du forøger din chance, hvis du er tålmodig, og har en helt klar idé om, hvordan dit perfekte billede vil se ud. 

Se gallerier fra udvalgte fotokonkurrencer her

Vær med i Digital FOTOs månedlige fotokonkurrence. De bedste billeder bliver bragt i magasinet. 

> Gå på jagt efter dit vinderbillede med 2 numre af Digital FOTO og en lækker kikkert for kun 49 kroner. Se tilbuddet her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...