Se vinderne af vinterkonkurrencen

Så er vindere af vinterens store fotokonkurrence fundet, se de tre vinderfotos her.

8. marts 2012

Næsten 2500 fantastisk flotte vinterbilleder blev indsendt til vores store fotokonkurrence. Vi vil gerne have lov til at takke alle fotografer som trodsede vind og vejr og indsendte de mange kreative og gennemtænkte fotografier.

Vinderne er:

Førsteplads: Gjermund Lindstad med "Huset på odden"

Præmie: Sony NEX-5N systemkamera

Gjermund har sat billedet sammen af tre forskellige eksponeringer for at frembringe en HDR-effekt. Det er lykkedes, uden at effekten er blevet overdrevet. Kompositionen er flot, og den kølige hvidbalance har givet særprægede farver, hvor den blå sne står godt til det gule hus. Man fornemmer virkelig kulden, som ifølge fotografen lå omkring -25 grader, da billedet blev taget ved Randsfjorden i Norge. Efter et par timers fotografering strejkede kameraet da også på grund af kulden.

Andenplads: Tage Persson med "Himmel och hav"

Præmie: Sony NEX-C3 digitalkamera

Et stærkt vinterbillede, der har fået en HDR-effekt, så der er detaljer i de lyseste områder, og himlen ser dramatisk ud. Kompositionen er flot med lysthuset placeret omkring en tredjedel inde i billedet. Billedet er taget i Söderhamns skærgård i Sverige og oser af vinterstemning.

Tredjeplads: Jack Høier med "Pak isen"

Præmie: Multifunktionsprinteren HP ENVY 100

Der kom en hel del sort-hvide billeder til konkurrencen, og her er konvertering flot udført, så himlen er mørk, og der er detaljer i isen. Det kunne ligne et motiv taget på Grønland, men faktisk har Jack skudt billedet ved Rungsted Havn. Kompositionen er stram, og det er fint, at horisontlinjen er højt placeret, så man ser masser af is i forgrunden.

Vi ønsker dem alle tre tillykke

[**Se alle bidrag til vores fotokonkurrencer

Klik her**](/yourshot/photos)

**[Vis dit billede frem i vores forum og

diskuter det med andre her](/forums/vis-dit-billede)**

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...