Sæl på stranden i Danmark

Danske Lars Lykke var en af vinderne i maj med sit foto af en sæl, der lå og nød morgensolen på Grenen ved Skagen.

© Lars Lykke CEWE Photo Award

Skandinavien stærkt repræsenteret i verdens største fotokonkurrence

Flere skandinavere har allerede modtaget hæder som månedvinder i verdenste største fotokonkurrence, CEWE Photo Award 2019. Her er tæt på en halv million billeder blevet indsendt til konkurrencen, hvilket er en ny rekord.

12. juni 2019 af Jeppe Vestergaard Jensen

Der er noget, der tyder på, at der bliver flere og flere fotoentusiaster i verden. I hvert fald har den internationale fotokonkurrence CEWE Photo Award slået ny rekord.

Under temaet ”Our world is beautiful” har fotoentusiaster fra hele verden indsendt i alt 448.152 fotos, hvilket gør fotokonkurrencen til den største af sin slags i verden. 

Er du blandt de fotografer, der har indsendt billeder til konkurrencen, kan du altså forvente endnu hårdere konkurrence i år, hvor vinderne bliver kåret den 26. september 2019 ved en stor prisoverrækkelse i Wien.

> Læs, hvordan du laver en fotobog fra CEWE her. Abonnenter på Digital FOTO får 25% på CEWE fotobøger og luksusplakater. 

bjørn tumler på stranden med sin unge.

Danske Knud Fuusgaard har taget dette billede i Alaska. Han kalder billedet Diepause, grizzlybjørn med unge.

© Knud Fuusgaard CEWE Photo Award

Norden med i toppen

Allerede nu kan du se nogle af månedsvinderne i konkurrencen. I følge juryen i konkurrencen bliver der i år kamp til stregen.

Indtil videre har seks skandinavere fået æren af at blive udvalgt som månedsvinder.

Danske Lars Lykke var en af vinderne i maj med sit foto af en sæl, der lå og nød morgensolen på Grenen ved Skagen.

I august var det svenske Anders Andersson, der gjorde indtryk med sit flotte luftfoto af badende gæster i en pool omkranset af grå beton, mens svenske Jasmine Persson vandt i oktober med sit foto af en surfer på bølgen blå.

Herefter blev det nordmændenes tur til at imponere; først var det Arnfinn Johansen, der i november skabte begejstring med sit foto ”Arctic Fox” og i januar var det nordmanden Anders Brakestad, der med sit foto ”Streets of lava” har fanget et næsten surrealistisk foto af Tromsødalen i den blå time inden daggry.

Sidste nordiske månedsvinder kom i februar, hvor danske Knud Fuusgaard vandt med sit foto ”Diepause, grizzlybjørn med unge”, der viser en bjørnemor i Alaska, der er ved at give sin unge mælk.

> Se alle vinderne ved at følge dette link.

børn og voksne ligger i en pool på badedyr

Anders Anderson fra Sverige har taget dette dronebillede.

© Anders Andersson CEWE Photo Award

Få 25% rabat på fotobøger og luksusplakater fra CEWE

Som abonnent på Digital FOTO får du hele 25% rabat, når du bestiller fotobøger eller luksusplakater fra CEWE. 

Med en fotobog eller luksusplakat får du dine billeder frem i lyset - og så er begge dele en oplagt gave til brudeparret, bedsteforældrene eller andre, du holder af. 

> Læs mere om det fordelagtige abonnementstilbud lige her. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...