Vinderbillede i World Press Photo fotokonkurrencen

Vinderne af den prestigefyldte fotokonkurrence World Press Photo er fundet. Her ses det overordnede vinderbillede af Yasuyoshi Chiba.

© Yasuyoshi Chiba, Agence France-Presse

Vinderne af World Press Photo er fundet: Protester, skovbrande og orangutanger

De 45 billeder og billedserier, der har vundet priser i årets World Press Photo-konkurrence, er nu blevet offentliggjort. Billederne byder på både voldsomme, rørende og forunderlige øjeblikke – og et gensyn med en fotograf, der før har optrådt i Digital FOTO.

17. april 2020 af Sarah Marie Winther

Et billede af en bevæget ung mand, der læser et revolutionært digt op i skæret fra mobiltelefoner, er netop blevet kåret til årets bedste pressefoto.

Billedet er taget i den sudanske hovedstad Khartoum, og den japanske fotograf Yasuyoshi Chiba forklarer, at det var den eneste fredelige demonstration, han stødte på under sit ophold i det afrikanske land. 

Det, vi på Digital FOTO godt kan lide ved billedet, er de mange mobiltelefoners dramatiske belysning af den unge mands udtryksfulde ansigt, som faktisk minder om en måde at belyse studieportrætter på, der kaldes “badger".

Udover Yasuyoshi Chibas billede blev der også fundet vinderbilleder i kategorier som natur, mennesker, nyheder, sport og miljø, og blandt dem var der både isbjørne, orangutanger, skovbrande og en danser uden ben. 

> Læs også: Her er de bedste kameraer lige nu

Billede af smeltet bil i Australien

Et emne, der ikke har været til at komme udenom det seneste år, er de voldsomme naturbrande i Australien. Her ses en bil, der simpelt hen er smeltet på grund af den ekstreme varme fra brandene.

© Matthew Abbott, Panos Pictures, for The New York Times

Blandt de prisbelønnede fotografer er der også en kending af Digital FOTO, nemlig den belgiske fotograf Alain Schroeder. 

I oktober sidste år kunne vi vise en håndfuld billeder fra hans projekt “Kid Jockeys", der skildrer indonesiske børnejockeyer på ned til fem år, der sætter livet på spil i farlige hestevæddeløb. 

I dette års World Press Photo vandt Alain Schroeder førstepladsen i kategorien Natur, både i underkategorierne enkeltbilleder og billedserier.

> Læs også: Her er det bedste kompakte systemkamera

Billede af død orangutangunge i Sumatra i Indonesien

Orangutanger findes kun på to øer i hele verden, Sumatra og Borneo, og her bliver de fortrængt fra deres levesteder i regnskovene af blandt andet palmeolieindustrien. 

© Alain Schroeder

Alain Schroeders vinderbilleder er voldsomme – de viser nemlig en lille orangutang på kun én måned, der ligger på et operationsklæde i Sumatra, Indonesien.

Den blev fundet på en palmeolieplantage i hårdt såret tilstand, efter at lokale havde skudt efter den og dens mor, fordi de spiste deres frugter.

Læs mere om årets vindere, og se alle vinderbillederne her.

> Læs også: 10 tips til at undgå problemer med hukommelseskortet

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...