Pas på med dronen på ferien

Fransk droneturist risikerer megabøde

En fransk turist tog sin kameradrone med på fotoferie i Rom, men nu er der en overhængende risiko for, at hans højtflyvende eventyr ender i retten.

14. april 2016

Det kan betale sig at nærstudere den lokale lovgivning, hvis du gerne vil have flyvetid med din kameradrone, når du tager på ferie. Det måtte en fransk turist sande i Rom, da det lokale politi valgte at anholde ham, fordi han fløj med sin drone over Colosseum.

Da turisten landede i den romerske middagssol nåede han dårligt at slippe radioen, før han blev sigtet for overtrædelse af den italienske luftfartslov. Dronen blev i øvrigt også konfiskeret, meddeler Thelocal.it.

Kan straffes hårdt

Selv om det kan virke ganske harmløst at sætte dronen op og knipse de helt unikke feriebilleder af Colosseum, så er den italienske lovgivning af en helt anden overbevisning. I Italien kan et brud på luftfartsloven nemlig straffes med en bøde på op til 113.000 euro, hvis du flyver højere end 70 meter, eller mere end 150 meter væk fra dig selv.

Men det overholder de færreste. En anden ting, som franskmanden også gjorde forkert var, at han ikke havde søgt tilladelse først. Netop tilladelser - eller mangel på samme - er ofte grunden til, at håbefulde dronepiloter bliver stoppet af politiet i Italien. Ifølge Thelocal blev flere turister anholdt i løbet af sidste år. Det værste eksempel stod en koreansk turist for, da han besøgte Milano. Her styrtede turistens drone og ramte katedralens tag.

Det er endnu ikke afgjort, om den franske turist får en bøde for sin flyvning.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...