Hasselblad H6D

Hasselblad klar med 100 mpx

Den svenske kameraproducent Hasselblad fejrer 75-års jubilæum med det nye H6D, som byder på hele 100 millioner pixels og masser af lækre detaljer.

Hasselblad laver mellemformatkameraer, som hører til i drømmeland for de fleste dødelige. Og det nye H6D, er ingen undtagelse.

Med 100 millioner pixels og en pris, der svarer til en mellemstor dansk familiebil, kan de fleste af os kigge langt efter Hasselblads nyhed i kameratasken. Men vi har jo lov at drømme...

H6D, som bliver lanceret i forbindelse med Hasselblads 75 års jubilæum, byder på en helt ny elektronisk platform, nye komponenter og der er generelt tale om, at det svenske firma er startet helt forfra.

H6D-serien tæller lige nu to kameraer: H6D-100c, der har en CMOS-sensor på 100 mio. pixels og H6D-50c, der som navnet antyder, har 50 mio. pixels til rådighed.

Derudover har H6D fået en bredere vifte af lukkertider, fra en time til 1/2000 sekund, det tager flere billeder i sekundet end tidligere og usb 3.0 sørger for, at filerne kommer hurtigt ud. H6D har derudover også fået wi-fi. Og "naturligvis" optager det video i 4K.

Hasselblad H6D

En dyr fornøjelse

Perry Oosting, CEO for Hasselblad forklarer: "Lanceringen af H6D-serien er begyndelsen på et festår for Hasselblad. Det er passende, at vi kan vende tilbage med vores fremmeste mellemformatkamera for at vise den innovation og passion, vi har lagt i virksomheden i hvert eneste af vores første 75 år. Vores besættelse af optisk kvalitet og håndsamlede, svenske kameraer er grundstenen i dette kamera."

Prisen? Hasselblad H6D-50c er det billigste af de to friske lanceringer fra Sverige, og står til en listepris på godt 213.000 danske kroner, mens H6D-100c koster den nette sum af 268.750 danske kroner.

Bare drøm videre fotograf Tom Oldhams første oplevelser med kameraet:

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...