Kameraer gør stjernerne solbrændte

Ny forskning viser, at der kan være en ganske uventet fordel for solarieglade kendisser, når de bades i blitzlys på den røde løber.

1. april 2016

Alle de store gør det – film- og musikstjerner er blot nogle af de mange, der ikke kan tage til gallapremierer og awardshows uden at stille op med den perfekte tan. Men nu viser ny forskning fra et forskningsinstitut i Düsseldorf, at timerne i solcenteret måske er helt unødvendige - hvis man blot går til nok gallapremierer.

Forskningsprojektet har nemlig påvist, at blitzlys er i stand til at påvirke ens solbrændthed – og derfor er der en teoretisk mulighed for, at man som musikstjerne helt kan spare besværet under UV-rørene og i stedet kan bruge tiden på endnu en ankomst ved awardshowet. ”Vi har testet intensivt på en lang række musikstjerner før og efter ankomsten ved Grammy Awards i Los Angeles i sidste måned, og vi så en tydelig forskel i vores målinger ved den lejlighed”, siger forskeren bag projektet, Dr. Gerhard Blinklicht, i en officiel pressemeddelelse.

Har længe kendt til effekten

Allerede inden sidste måneds Grammy-show indså det tyske forskningshold, at de havde fat i noget. De indledende tests viste nemlig målbare resultater, men der synes umiddelbart kun at være en virkelig stor effekt at hente, når hele verdenspressen samles og knipser løs på samme tid. ”Det virker altså bedst på den røde løber, når der bliver blinket massivt hele vejen rundt om motivet. Jo mere lys, des større udslag ser vi i vores målinger, lyder det fra Dr. Blinklicht.

Opdatering: Denne historie er (desværre) ikke sand. Dr. Blinklicht og hans forskning er det pure opspind i anledning af 1. april - Aprilsnar!

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...