Nik Collection, Lightroom CC og Lightroom Classic gør os glade

Vi har set spændende nyt til billedbehandling på det seneste. Det gør os glade!

© Shutterstock

Ugens indspark: Lightroom nonstop, en telefon i posten og et forsigtigt ønske

I Ugens indspark kigger vi på, hvad der har fanget vores opmærksomhed i fotoverdenen, og i denne uge har Lightroom kørt nærmest konstant på redaktionens skærme, men vi har også ventet spændt ved postkassen.

1. november 2017 af Louise Hagemann
Digital FOTO ser på, hvad der er sket i fotoverden den sidste uge

Vores anbefalinger

I ugens indspark kan du læse om, hvilke produkter, udstillinger, projekter og andet i fotoverdenen der har fanget redaktionens opmærksomhed på det sidste.

I denne uge har redaktionschef Louise Hagemann ordet.

De sidste par uger har i den grad stået i Lightrooms tegn her på redaktionen. 

Programmet har fra starten været vores favorit til den generelle billedredigering, og derfor er vi altid spændt på nye opdateringer.

Denne gang var der endda store nyheder med to forskellige udgaver af Adobe Lightroom og ikke mindst en gevaldig opgradering på tempoet i den klassiske version, Lightroom Classic.

Vi gik straks i gang med stopuret for at finde ud af, hvor meget tid vi kunne spare, og vi nørkler stadig rundt i de to programmer og glæder os over de nye tiltag.

Adobe Photoshop fik også en overhaling i den nye Creative Cloud-opdatering, og det er vi også i fuld gang med at teste af. 

Vil du gerne være bedre til Photoshop og Lightroom? Lige nu får du bogen Photoshopskolen med kurser i begge programmer sammen med to numre af Digital FOTO leveret til døren for kun 49 kroner. 

Så får du også fuld adgang til Fordelszonen med et væld af videokurser til billedbehandling. 

Vi venter i spænding på iPhone X

En anden længe ventet nyhed, der er på trapperne, er iPhone X. 

Lige om lidt lander den i postkassen hos alle dem, der har klikket sådan en hjem. Og lad os bare sige det, som det er: Det er der også nogle stykker af os, der har. 

Vi glæder os til at få den i hånden og se, hvordan de 83 procent mere lys, den kan fange, ser ud i virkeligheden.

Ny overraskelse på vej fra DxO?

Det var også i denne uge, at vi med begejstring kunne konstatere, at den franske softwareproducent DxO har overtaget Nik Collection

Udover at vi er glade for, at Nik Collection lever videre, lyder det også spændende, at DxO har tænkt sig at implementere Nik Collections smarte U-point-teknologi, altså de fikse kontrolpunkter, man bruger til justering i Nik Collection, i deres egen software, som nu får navnet PhotoLab.

Og apropos DxO, så var det jo på alles læber i 2015, da softwarefirmaet lancerede et ganske interessant kamera, DxO One. 

Siden har vi ikke hørt meget til dem på den front, men man kunne jo håbe, at der også var aktivitet på vej her – kunne man forestille sig, at DxO kastede sig over et 360-graders-kamera eller noget andet spændende?

I vores bog Photoshopskolen får du også en række kurser i Nik Collection. 

Få Photoshopskolen og 2 numre af Digital FOTO for kun 49 kroner lige nu. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...