Billede af en mand der bliver hyldet på et stadion for at gøre rent

Billedet her har Onni taget for fagforeningen PAM. Det skulle vise, at fagforeningen knokler for lavtlønnede arbejderes rettigheder.

© Onni Wiljami Kinnunen

Mød Nordens mest gakkede reklamefotograf

For seks år siden blev Onni Wiljami opdaget af Pepsi, og siden tog hans karriere fart. I dag får Finlands største virksomheder lavet deres reklamekampagner af den 38-årige finne, der sprudler af humor og kreativitet.

19. april 2018

Når den finske reklamefotograf Onni Wiljami Kinnunen står i studiet, ser han ligeså tosset ud som de billeder, han afleverer til sine kunder. 

Han hopper rundt og laver fagter med åben mund og udspilede øjne, og selvom man måske kunne tro, at han havde en fortid som børnefotograf, så er det faktisk bare for at give modellen noget at arbejde med.

De modeller, Onni bruger, er nemlig ofte skuespillere på lokale teatre, aspirerende modeller eller bare folk, der er nysgerrige, og gerne vil stå bag kameraet. 

Det fortæller den 36-årige finne i et stort interview i det aktuelle nummer af Digital FOTO.

Billede af overvægtig mand i en mørk stue med Barbiedukke

Onni tog dette foto for den finske festival Qstock. Modellen er skuespiller på det lokale teater, og budskabet var, at man skulle tage ud at more sig i stedet for at sidde derhjemme – som manden her. 

© Onni Wiljami Kinnunen

Klistrer billeder sammen i Photoshop

Han benytter sig heller ikke af smarte filmset, men finder interessante steder i den lille by Liminka, hvor han bor. Det kan nogle gange være en udfordring, når hans kunder vil have sommer og solskin, og der er 22 graders frost og en halv meter sne udenfor.

"Jeg havde en klient, som skulle bruge et billede af et cykelhold i omgivelser, der lignede Tour de France – altså sommervejr og bjerge med snoede veje – til en reklame, der skal udkomme ved sommertid i år," fortæller Onni.

Han gennemgik sine billedarkiver på computeren og fandt nogle billeder af sneklædte bjergtoppe i Norge og grønne dale med snoede veje i Skotland. Dem satte han sammen, så de lignede de franske alper.

Derefter fotograferede han modellerne med cykler i studiet og kombinerede billederne i Photoshop.

"Det var hårdt arbejde, men det sker hver eneste vinter. Og om sommeren sker det modsatte, at jeg får opgaver, der kræver snevejr," griner han.

Billede af symfoniorkester på en mark bag et forladt træhus

Billedet her af et symfoniorkester, der ufortrødent spiller videre, selvom de står midt på en mark, og deres nodeark blæser væk, skaffede Onni Wiljami prisen som årets professionelle europæiske fotograf. 

© Onni Wiljami

Europas bedste professionelle fotograf

Igennem sin forholdsvist korte karriere har Onni vundet flere priser, og i slutningen af marts kunne han føje endnu en pris til sit CV. 

I den europæiske konkurrence for professionelle fotografer, 'European Professional Photographer of the Year', kom han på førstepladsen i Commercial-kategorien med ovenstående billede.

Du kan læse historierne og hemmelighederne bag de skøre, overdrevne billeder i Digital FOTO nummer 7/2018, som er på bladhylderne lige nu.

Hvis du tegner abonnement på bladet, kan du med det samme læse hele interviewet med vores magasinapp Wype. Se de mange abonnementstilbud her. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...