Smukt landskab oplyses af nordlyset
© Shutterstock

Nyt blad: 4 skudsikre trin til at fotografere nordlys

I Digital FOTO nummer 16/2020 viser vi, hvordan du får fantastiske billeder af nordlyset, og så kan du også læse om naturfotograferne Staffan Widstrand og Magnus Lundgren.

16. oktober 2020 af Redaktionen

Det er ikke så underligt, at de fleste folkeslag har sin egen myte om nordlyset. 

Der er noget gådefuldt over det bølgende grønne tæppe, der ofte lader vente på sig, og som kan forsvinde lige så pludseligt, som det kom. 

Pak vidvinklen, ekstrabatterierne og den varme sweater, for nordlyssæsonen nærmer sig – og vi klæder dig godt på til at fotografere den.

I Digital FOTO nummer 16 lærer du, hvordan finder det rette tidspunkt og sted. Vi guider dig også til at vælge det rette udstyr, så du er klar til at få dit livs foto i kassen.

> Læs også: 3 tips til nordlys du (nok) ikke kender

De bedste landskabsfotos over og under vandet

Ørn fanger fisk med kløerne.

Staffan Widstrand har fotograferet ørne i mange år, og her har han fanget et pletskud, hvor ørnen dykker ned efter en fisk. 

© Staffan Widstrand

I Digital FOTO nummer 16/2020 har vi også talt med Staffan Widstrand og Magnus Lundgren, der har én mission: Med smukke billeder og gode historier vil de vise, at naturbevarelse har en effekt. 

Det er lykkedes med fotoprojektet “Wild Wonders of Europe”, som i dag er vokset ud over kontinentet og undervejs har sendt dem i nærkontakt med sultne bjørne og kraftige malstrømme.

> Læs også: 5 naturskønne steder i Norden du skal fotografere

Det svenske makkerpar Staffan Widstrand og Magnus Lundgren er ledende naturfotografer på hver deres område – Staffan på jorden og Magnus under vandet. 

De har vundet en lang række prestigefulde priser, herunder “Wildlife Photographer of the Year”, og deres billeder er blevet bragt i blandt andet National Geographic Magazine, The Guardian, Der Spiegel og El País. 

> Læs også: Sådan får du pletskud af ræven

Det får du også i Digital FOTO 16/2020

  • Guide: Sådan fotograferer du farvestrålende fotos af røg
  • De satte sig selv på verdenskortet: En oversigt over personerne bag dit kamera

  • Masser af spørgsmål og svar i brevkassen
  • Kurser i billedbehandling
  • Læserskud, anmeldelser og meget mere. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...