Dobbelteksponering multieksponering

Billedet her kan både laves i dit kamera og i Photoshop – i det nye nummer af Digital FOTO får du tricket til at lave det. 

© Digital FOTO

Nyt blad: Dramatiske dobbelteksponeringer, portrætternes mester og vejen til pletskud

Det nye Digital FOTO er proppet til bristepunktet med inspiration, vejledning og tips til fotografi. Du får bl.a. en guide til dobbelteksponeringer, et interview med Hollywood-fotografen Andy Gotts og fem enkle råd til at ramme plet med eksponeringen hver gang.

6. marts 2019

I det nyeste nummer af Digital FOTO kan du lære, hvordan du får spændende og enestående billeder med en overset indstilling i kameraet – den såkaldte multieksponeringsfunktion.

Du kan fx skabe kunstneriske fotos ved at mikse smukke silhuetter med spændende teksturer. Og hvis du ikke har funktionen i dit kamera, kan du efterligne effekten i Photoshop – vi viser hvordan.

Fotografen, der tog fusen på Harrison Ford

Du kan også læse et stort interview med den britiske fotograf Andy Gotts, der blev født i et landsbysamfund i England, men drømte om at fotografere filmstjerner og kæmpede sig vej til Hollywood.

Her kan du finde ud af, hvilken vits, Andy altid fortæller sine modeller for at få dem til at grine og få et billede, der er helt naturligt og ikke ligner de andre fotografers. 

Du kan også læse, hvordan han var lige ved at slå George Clooneys kæledyr ihjel, da han fotograferede stjerneskuespilleren i hans italienske luksussommerhus.

Ram plet med eksponeringen - hver gang

Selvom du er nybegynder, er der ingen grund til at overlade eksponeringen af billederne til kameraets Auto-funktion. Vi har fem enkle trin, vi følger, hver gang vi tager billeder – og de har aldrig slået fejl. 

I det nye Digital FOTO får du en overskuelig guide med eksempler og illustrationer, så du hurtigt kan komme i gang med at forbedre måden, du fotograferer på.

Solnedgang perfekt eksponering

Solnedgangen er et vanskeligt motiv, fordi den rummer høje kontraster. Lader du kameraets automatiske optageprogram bestemme, er der derfor stor risiko for, at du får et alt for mørkt eller lyst billede. 

© Shutterstock

I Digital FOTO 5/2019 får du også:

  • 10 skjulte muligheder i dit kamera, som kan gøre det både hurtigere, smartere – og mere diskret. 
  • En grundig guide til at få mest muligt ud af dit kamerastativ, så du får en stærkere komposition, finere panoramabilleder, bedre makrofotos og flottere langtidseksponeringer.
  • Svar på masser af gode spørgsmål i brevkassen.
  • Anmeldelser af det hårdføre actionkamera Ricoh WG-60, lommekameraet DJI Osmo Pocket, iPhone XS og en række andre produkter.
  • 4 trin for trin-kurser i Lightroom, Elements og Photoshop, hvor vi fx viser en genial teknik til at rense huden uden at ødelægge teksturen. 
  • Læserskud, nyheder og meget mere.

Og hvis du opretter dig som abonnent...

Får du masser af fede fordele, der kan gøre dig til en endnu bedre fotograf, blandt andet:

Og hvis du endnu ikke er abonnement, har vi lige nu en række spændende tilbud til dig.

Vil du for eksempel holde varmen på dine fototure? Så kan du få en smart jakke i lækker kvalitet sammen med Digital FOTO for kun 59,50 + porto og ekspedition. Se tilbuddet lige her.

Så snart du har bestilt dit abonnement, får du adgang til Fordelszonens mange videoer og guides med det samme.

Du kan også læse de seneste 12 numre af Digital FOTO på din tablet eller smartphone med appen Wype.

Du kan læse de seneste 12 numre af Digital FOTO på din tablet eller smartphone med appen Wype.

© Digital FOTO

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...