Landskab med bjerge, træer og en sø med spejling

Lange lukkertider, interessante kompositioner og filtre - der er mange måder, man kan gøre sine landskabsbilleder mere interessante. Få en udførlig guide i det nye Digital FOTO.

© Shutterstock

Nyt blad: Guide til landskabsfotografi og gør-det-selv-tricks til vilde billeder

I det nye nummer af Digital FOTO guider vi dig igennem tre forskellige niveauer af landskabsfotografi, og du får blandt andet tips til indstillinger, udstyr og komposition.

8. marts 2018 af Sarah Marie Winther

Har du nogensinde kigget på dine landskabsfotografier og tænkt, at de ikke rigtigt ydede den smukke natur, du befandt dig i, retfærdighed? 

Det er en kendsgerning, at selv det mest avancerede kamera ikke kan fange alle de farvenuancer og detaljer, som menneskeøjet kan. Men med det rigtige udstyr, de rigtige indstillinger og de rigtige kompositioner kan man alligevel komme forholdsvist tæt på. 

I Digital FOTO nummer 5 viser vi, hvordan du udnytter dit kameras indstillinger og dit vidvinkelobjektiv, så du kommer hjem med de smukkeste landskabsfotos.

Landskab med bjerge, træer og flod

Med den rigtige brændvidde og blændeåbning kan det faktisk godt lade sig gøre at indfange naturens overvældende storhed - også for ikke-professionelle fotografer. 

© Shutterstock

Du kan også møde undervandsfotografen Alexander Mustard, der har haft øjenkontakt med en haj, dykket efter vragrester i Jordan og fået en specialdesignet dykkerbil af Nissan. 

I Digital FOTO nr. 5/2018 får du også:

  • En detaljeret test og sammenligning af syv af markedets bedste kompaktkameraer med spejlreflekskvalitet, der kan være i lommen.
  • Ti sjove gør-det-selv-tricks til den legesyge fotograf, der kan give vilde og unikke billeder.
  • En komplet guide til makro – og vores bud på det bedste objektiv til dig.
  • Historien om det berømte billede af manden, der som det første menneske nogensinde sprang ud i det tomme rum over jorden.
  • Anmeldelser af bl.a. Sony Alpha7R III samt brevkassesvar om at skyde månen, redde hvidbalancen og få bedre overblik i Lightroom. 
  • Kurser om bl.a. nostalgisk sepiaeffekt, fartstriber og lette justeringer til portrættet.
  • Nyheder, læserbilleder og meget mere.

Husk, at du som abonnent får videoer med optageteknik og billedbehandling, testbilleder, presets, actions og en helt masse andet i Fordelszonen.

God fornøjelse!

Tegn abonnement på Digital FOTO, og læs bladet med det samme på din smartphone eller tablet med Wype-appen. Her får du desuden adgang til de seneste fem numre af Digital FOTO.Tmi

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...