Fra kedelige højspændingsmaster til futuristiske robotter. Se, hvordan du får betagende billeder af triste motiver i det nye Digital FOTO.

© Shutterstock

Nyt blad: Sådan forvandler du grimt til smukt og foreviger dine firbenede venner

Set i det rigtige lys, fra det rigtige perspektiv og gennem det rigtige glas kan selv de mest triste motiver blive til betagende billeder. Lær hvordan i det nye Digital FOTO og få også en håndfuld tips til, hvordan du får fede billeder af dine dyr.

3. oktober 2018

Når du bare kører forbi dem på vej hjem fra arbejde, kan det være svært at se det smukke i højspændingsmaster.

Men prøv alligevel en dag at stoppe bilen, træde ud og bevæge dig tættere på. 

Hvis du tager fotobrillerne på, vil du se et virvar af forskellige geometriske former og linjer, der bare venter på at blive fotograferet. 

Du behøver ikke engang vente til det bliver mørkt, som på billedet herover, for du kan sagtens få et interessant billede i fuldt dagslys – også med en overskyet himmel. Bagefter kan du konvertere billedet til sort-hvid for at få et endnu mere grafisk udtryk. 

Gør det grimme smukt med fotografi

I det nye nummer af Digital FOTO får du masser af inspiration til, hvordan du ved hjælp af nogle enkle, fortælletekniske greb og et par effekter kan få spændende billeder, der vækker nysgerrigheden, ud af motiver, der ellers ikke umiddelbart får kreativiteten til at boble. 

Billede af højspændingsmast nedefra

Det er ikke svært at få et billede som dette – og så længe du holder dig på jorden, langt fra højspændingsledningerne, er det heller ikke farligt. Husk blot på forhånd at undersøge, om det er tilladt at gå ind under masten.

© Shutterstock

I det nye nummer af Digital FOTO får du også:

  • Et eksklusivt interview med verdensstjernen Vincent Laforet, der tager storslåede billeder fra flere kilometers højde.
  • 15 gode tricks til at tage billeder af familiens firbenede favoritter. I artiklen er der både inspiration til gode motiver og masser af hjælp til komposition, lysforhold og indstillinger, når du fotograferer dyr. 
  • Inspirerende og lærerig reportage fra vores fototur med en læser. Her kan du læse om udfordringerne, resultaterne og vores tips på vejen. 
  • Skarpe anmeldelser af det imponerende Canon SX740 HS, der giver 960 mm i lommeformat, og det lækre Sigma 105mm F1.4, der tager portrætter til et nyt niveau.
  • Seks siders trin for trin-kurser i billedredigering, hvor du bl.a. kan lære at sætte det perfekte gruppefoto sammen.
  • Historien bag flowerpower-bevægelsen i 1960'erne.
  • Nyheder, læserbilleder, tekniske guides og meget mere. 

Ekstra digitalt indhold i Fordelszonen

Som abonnent på Digital FOTO – eller med et blad købt i løssalg – får du også eksklusiv adgang til Fordelszonen, Digital FOTOs online univers, der er fyldt med videokurser, guider, presets, actions og meget mere.

Denne gang kan du udover at se den helt nye og spændende sæson af Seasons, hvor du kommer med naturfotografen Morten Hilmer på bjørnejagt, også lære om at bruge live view og udskifte baggrunden på et billede i Photoshop.

Tegn abonnement på Digital FOTO, og læs det nye blad med det samme på din smartphone eller tablet med Wype-appen. Her får du desuden adgang til de ni seneste blade af Digital FOTO.

Du får naturligvis også adgang til Fordelszonen med det samme, så du kan se de nyeste videokurser allerede i dag.

Digital FOTO nummer 15/2018

I Digital FOTO nummer 15/2018 finder du blandt andet et eksklusivt interview med verdensstjernen Vincent Laforet, der tager storslåede billeder fra flere kilometers højde.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...