Urfugl i Norge

Floris Smeets fotograferer ofte urfuglene helt nede fra jorden, og her bruger han enten en flad hånd eller sin rygsæk til at stabilisere telen, så billedet bliver skarpt.

© Floris Smeets

Nyt blad: Stort interview med en af Nordens dygtigste dyre- og naturfotografer

I Digital FOTO 7/2021 kan du læse om den hollandske fotograf Floris Smeets, der faldt pladask for den norske natur. Se Smeets fantastiske natur- og dyrefotos og læs, hvad det er, der gør Norge til et foto-paradis for Smeets. Derudover kan du også læse om, hvordan du får bedre fotos af solnedgange, og hvordan du skruer op for farverne i dine fotos.

22. april 2021 af Redaktionen

I Digital FOTO 7/2021 kan du læse om hollandske Floris Smeets, der kom til Norge i forbindelse med sin uddannelse. Smeets forelskede sig øjeblikkeligt i landet med den vilde natur, og han valgte hurtigt at slå sig ned i landet.

Han tilbringer gerne mange timer om dagen liggende på maven, og i fire år har han forsøgt at få et billede af det samme flygtige rovdyr. 

Man kan let få det indtryk, at alle professionelle naturfotografer rejser enormt meget, men for Smeets rummer Norge alt, hvad han har brug for. 

Faktisk lever nogle af hans foretrukne motiver, de karakteristiske urfugle og tjurer, få minutter fra hans hjem i den lille landsby Deset cirka 200 km fra Oslo. 

Urfugl i Norge

De to kamphaner er fotograferet med en lukkertid på 1/1600 sekund og fokustracking. 

© Floris Smeets

10 farverige tips til mere levende billeder

De fleste fotografer har stået i en situation, hvor motivet er bjertagende, og hvor farverne er intense og dybe – men hvor kameraet gengiver nuancerne helt forkert.

Men hvis du deler din optagelse op i tre etaper og følger en række simple tips til hver, slipper du for triste billeder uden nuancer. 

Vi viser dig, hvordan du kan gøre dine fotos mere spændende ved at skrue op for farverne. Du kan bl.a. lære om Saturation, Billedstil, HDR og så kan du også læse om en række tips, der gør dine billeder mere farverige i redigeringen. 

Farverige huse ved Ganges

Ved at justere Saturation i dit kamera, kan du skrue op og ned for, hvor fyldige farverne skal være i dine billeder.

© Shutterstock

Få styr på billederne af solnedgangen

Vi kaster os også over en række solnedgangsbilleder indsendt af jer læsere. Her giver vi gode råd til, hvad der kan optimeres og gøres anderledes – og hvad der virker godt.

Vi viser, hvad der går galt i de konkrete fotos, og hvordan du styrer udenom og får stemningsfulde og spændende skud af dagens sidste lys.

Solnedgang over havet

Her på redaktionen får vi tilsendt rigtig mange billeder af solnedgangen – faktisk er det formentlig det motiv, der er allermest populært blandt jer læsere. Vi ser nærmere på nogle af billederne og giver gode råd.

© Shutterstock

Det får du også i Digital FOTO nummer 7/2021

  • Nyheder: Læs alt om Canon EOS M50 Mark II og DJI's nye drone FPV.
  • Gør-det-selv-fotografen: Vi forklarer dig alt om, hvordan du kan lave multieksponeringer med den eksterne blitz.
  • Læserskud: Vi kårer de bedste fotos, som læserne har indsendt.
  • Kurser: Vi viser dig bl.a., hvordan du kan lave en kraftfuld solnedgang i Photoshop.
  • Anmeldelser: Vi anmelder den helt nye smartphone Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, og vi anmelder også det spændende vidvinkelobjektiv fra Laowa – Laowa FF II 14mm F4.0 C&D-Dreamer.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...