Flottere lys i den blå time


© Shutterstock

Nyt blad: Udnyt døgnets bedste lys og mød manden bag stjernerne

I Digital FOTO nummer 15 viser vi, hvordan du får forrygende billeder i den blå time, og så kan du læse om den danske stjernefotograf Andreas Houmann, der på få år har gjort kometkarriere.

23. september 2020 af Sarah Marie Winther

Betegnelsen "blå time" stammer egentlig fra det spanske "la hora azul" eller det franske "l'heure bleue", og det er tidspunktet på dagen, lige inden solen står op eller lige efter, den er gået ned.

Modsat hvad navnet indikerer, så varer den blå time slet ikke en time. Afhængig af årstiden kan den være så kort som nogle minutter, og derfor gælder det om at være hurtig med kameraet, hvis du skal fange de sarte, blå farver. 

I Digital FOTO nummer 15 kan du læse om, hvilke tidspunkter du skal tage ud, hvordan du skal komponere dine billeder for at få gennemslagskraft, og hvilke kameraindstillinger, der giver de bedste resultater.

> Læs også: 3 tips der giver dig flottere billeder af solnedgangen

Bliv inspireret til dit eget fotoshoot

Portræt af Lars Ulrich fra Metallica

Den unge danske fotograf Andreas Houmann forbereder sig grundigt forud for de portrætter, han skal tage. Her er det Lars Ulrich fra bandet Metallica, der sidder foran kameraet. 

© Andreas Houmann

Vi har også talt med den danske fotograf Andreas Houmann, der for få år siden var et ukendt navn, men som i dag skyder magasinforsider og opgaver for store, internationale virksomheder. I interviewet får du bl.a. inspiration til at planlægge dit eget fotoshoot. 

> Læs også: Her er de bedste kameraindstillinger til portrætter

Og så får du en udførlig vejledning til, hvornår og hvordan du skal bruge det manuelle program. Når det er brugt rigtigt, kan det nemlig give langt bedre billeder end den grønne auto-knap. 

> Læs også: 5 gode grunde til at skyde i raw

Det får du også i Digital FOTO 15/2020

  • 10 tips til bedre redigering i Lightroom
  • Digital FOTO nørder: Programvalg
  • Masser af spørgsmål og svar i brevkassen
  • Læserskud, anmeldelser og meget mere. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...