Portræt projiceret over på skrald

Skrald kan bruges til mange ting - også til original fotokunst. Få flere tips til vilde fotoprojekter i det nye nummer af Digital FOTO.

© Philippe Echaroux

Nyt blad: Vilde fotoprojekter, du aldrig har prøvet før

Det nye nummer af Digital FOTO byder blandt andet på inspiration til tre fotoprojekter, du helt sikkert aldrig har prøvet før. Og så viser vi, hvordan du kan tage imponerende billeder af storbyen.

27. marts 2018 af Sarah Marie Winther

Philippe Echaroux ville gerne gøre folk opmærksomme på den overflod af skrald, der flyder i verdens storbyers gader, men han vidste, at miljøbudskaber ikke ligefrem er det, de fleste mennesker går op i. 

Derfor fandt den franske fotograf og gadekunstner på noget helt andet. 

Miljøaktivist fotograferer skrald og mennesker

Echaroux tog portrætter af tilfældige mennesker, han mødte på gaden i Los Angeles, og så gik han ud og ledte efter skrald. 

Skraldet klistrede han sammen til store lærreder, som han hængte op med gennemsigtig fiskeline foran populære udsigtspunkter i Los Angeles, og så projicerede han ansigterne på skraldet.

Til sidst fotograferede han det hele. Det blev til en række helt specielle billeder, og Philippe Echaroux blev efterfølgende kontaktet af mange medier, der ville udgive billederne, så han mener selv, at han har nået sit mål. 

Udover 'After the Dream', som dette projekt hedder, kan du læse om flere andre kreative projekter, der blandt andet involverer gamle syltetøjsglas og krudt. 

Portræt af mand projiceret på skrald foran kendt udsigtspunkt i Los Angeles

Philippe Echaroux stod lige bag projektoren, når han fotograferede portrætterne. På billedet her kan man tydeligt se nogle af de stykker skrald, han har brugt som lærred. 

© Philippe Echaroux

I bladet kan du også glæde dig til:

  • Stort interview med den legendariske fotojournalist Pete Souza, der fulgte Obama og livet i Det Hvide Hus i otte år.
  • En stor guide til at tage imponerende billeder af storbyen, hvad end du er til sci fi-stemning, spejlinger eller fartstriber. 
  • Detaljeret test af de bedste objektiver til de store vidder.
  • Udførlig guide til kort tele - og vores bud til et objektiv til dit kamera.
  • Svar på de dér lidt småpinlige spørgsmål, du ikke tør stille.
  • Kurser i bl.a. at smelte flere fotos sammen, at fjerne tåge og dis i billeder på store afstande og at forvandle dag til nat.
  • Brevkassen: Hvordan bruger jeg histogrammet?
  • Anmeldelse af bl.a. Nikons nye 70-300mm, og brevkassesvar om at få styr på autofokus, at skyde i raw og at pleje sit udstyr.
  • Historien om den Oscar-selfie, der slog alle rekorder.
  • Nyheder, læserbilleder og meget mere. 

Husk, at du som abonnent får videoer med optageteknik og billedbehandling, testbilleder, presets, actions og en helt masse andet i Fordelszonen.

God fornøjelse!

Tegn abonnement på Digital FOTO, og læs det nye blad med det samme på din smartphone eller tablet med Wype-appen. 

Her får du desuden adgang til de seneste fem numre af Digital FOTO.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...