Beskyt dine billeder mod misbrug


© Digital FOTO

Nyt i Fordelszonen: Beskyt dine billeder mod misbrug

Vi har lagt nye videoer i Fordelszonen, og du kan blandt andet se, hvordan du får flotte farver i dine billeder, hvordan du beskytter dine billeder og blive klogere på en smart funktion i kameraet, der giver dig bedre fotos.

2. august 2018 af Kristoffer Engbo

I gråvejr kan billederne blive triste med matte farver, en udbrændt og kedeligt himmel og hårde kontraster, men det kan du rette op på i Lightroom, og i en af de nye videoer, vi har lagt i Fordelszonen, kan du se, hvordan du gør.

Giv farverne et løft i Lightroom

I videoen forbedrer vi lysforholdene, og så arbejder vi med at justere farverne i forskellige dele af billedet, så farverne og detaljerne til sidst træder langt bedre frem.

I en anden ny video får du tips til at beskytte dine billeder mod misbrug. I Lightroom kan du nemlig skrive copyright-oplysninger ind i billedfilens ekstraoplysninger, så man i fx Photoshop kan se, at det er dig, der har taget det og har ophavsretten. I videoen viser vi metoden.

Få mere ud af dit kamera med Fordelszonen

Vi har lagt to videoer i serien Fotoskolen, hvor vi går i dybden med funktioner i dit kamera, i Fordelszonen.

Denne gang viser vi, hvordan du bruger funktionen bracketing til blandt andet at få bedre lys og bedre farver i billederne allerede i optagelsen.

I Fordelszonen kan du også se, hvordan du slører baggrunden på et portræt i Photoshop, og hvordan du kan give dele af et billede helt nye farver i Photoshop Elements, og så får du tips til at få flotte fotos af fly.

Fordelszonen er et aflåst univers med masser af digitalt indhold til Digital FOTOs abonnenter. Du får også adgang, hvis du køber bladet i løssalg.

> Prøv Fordelszonen med 1 nummer af Digital FOTO for kun 29 kroner. Se tilbuddet her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...