Nu i Fordelszonen: Få flere detaljer i Lightroom

Du kan bruge Fordelszonen på computer, tablet og smartphone.

© Shutterstock

Nyt i Fordelszonen: Få flere detaljer i Lightroom

Vi har lagt flere videoer, testbilleder, guider og meget andet nyt i Fordelszonen. Se blandt andet, hvordan du får flere detaljer med en ny funktion i Lightroom, og få styr på skarpheden, når du tager billeder.

15. februar 2018 af Kristoffer Engbo

I Fordelszonen får du som læser af Digital FOTO masser af digitalt fotostof, der giver dig ny inspiration og gør det sjovere at være fotoentusiast. Vi har netop lagt nyt indhold i Fordelszonen, heriblandt nye videoer, der gør dig skarpere til billedredigering.

I en af de nye videoer kan du se, hvordan du udnytter en ny funktion i Lightroom Classic CC til at få mange flere detaljer frem i de mørke dele af et billede, uden at resten af billedet bliver lysere.

I Lightroom kan du nemlig male bestemte områder lysere, men tidligere krævede det, at du var meget præcis med musen, for at det kun var de mørke dele, som blev påvirket. Den nye funktion Range Masking gør det meget nemmere og i denne video kan du se, hvordan du får det bedste ud af den.

Fjern støj uden bivirkninger

Vi viser dig også en smart metode til at fjerne støj i Photoshop. I svagt lys må ISO-værdien ofte i vejret, og det giver støj i billederne. Det kan heldigvis fjernes i billedredigeringen, men når man fjerner støjen, kan det gå en smule ud over detaljegengivelsen.

I videoen kan du se, hvordan du kan fjerne støjen i de mørke dele af billedet, hvor støjen er værst, uden at påvirke de lyse dele, hvor støjen ikke er så tydelig. På den måde bevarer du detaljerne i de lyse områder.

I nogle af de andre nye videoer i Fordelszonen får du også tips til at undgå slørede billeder i optagelsen og et smart trick til Lightroom, og så kan du se testbilleder fra nye fotoprodukter som Sony Cyber-shot DSC-RX10 IV og GoPro HERO6.

I Fordelszonen har du som køber af bladet adgang til mere end 400 videoer, testbilleder fra alle anmeldte kameraer, eksperternes indstillinger til Lightroom og Photoshop, guider, apps og programmer.

Lige nu kan du prøve Fordelszonen med 1 nummer af Digital FOTO for kun 29 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...