Lavendelmark

I en af de nye videoer i Fordelszonen kan du se, hvordan du styrker farverne i et billede bedst muligt.

© Shutterstock

Nyt i Fordelszonen: Sådan får du bedre farver i Lightroom

Nu er der nye videoer, actions og testbilleder i Fordelszonen. Vi viser blandt andet forskellen på to vigtige skydeknapper i Lightroom, og så kan du se, hvordan du gør Photoshop endnu bedre.

3. april 2018 af Kristoffer Engbo

Mange billeder tager sig bedre ud, hvis farverne får ekstra kraft, så de i højere grad ligner det motiv, du stod overfor. Lightroom byder på masser af gode muligheder for at gøre justere farverne, og i en ny video i Fordelszonen viser vi, hvor du skal sætte ind.

To af de funktioner, man kan bruge, er Saturation og Vibrance, og i videoen her forklarer vi forskellen på de to, og så kan du også se, hvordan du kan styrke en enkelt farve i et billede, uden at påvirke andre farver.

I Fordelszonen får du yderligere to videoer, der gør dig bedre i Lightroom. I den ene video kan du se, hvordan du sætter flere fotos sammen til et flot panorama, der kan rumme hele udsigten, og i den anden video får du et smart trick, der gør det nemmere at se effekten af dine justeringer i programmet.

Sådan gør du Photoshop bedre

Photoshoop CC er et avanceret program, der ikke bare bruges af fotografer, men også af fx grafikere. Derfor er der mange funktioner og værktøjer, som man ikke har brug for, og i en ny video viser vi, hvordan du kan rydde op i brugerfladen, så du kun ser de ting, du har brug for. På den måde bliver Photoshop både sjovere og mere effektivt at arbejde med.

I Fordelszonen har du som abonnent fri adgang til mere end 400 videoer, testbilleder fra alle anmeldte kameraer, eksperternes indstillinger til Lightroom og Photoshop, guider, apps og programmer.

Blandt andre nyheder i Fordelszonen er en video med tip til billeder i solopgang og solnedgang, testbilleder fra nye objektiver og kameraer – blandt andet det nye systemkamera Leica CL her – samt en ny action til Photoshop, så du nemt kan lave en tegneserieeffekt på dine egne fotos.

Husk også at se vores nye streamingserie i 12 afsnit, Seasons, hvor du følger naturfotografen Morten Hilmer, der er taget til Dovrefjell i Norge for at fotografere moskusokser og den flotte vinternatur.

Lige nu kan du få fuld adgang til Fordelszonen med 1 nummer af Digital FOTO for kun 29 kroner. Læs mere om tilbuddet her. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...