Sommer og sol giver gode kontraster

På sommerdage, hvor solen står direkte over motivet, øges kontrasten, som på fyrtårnet her, hvor skyggerne træder meget tydeligt frem i billedet. 

© Shutterstock

Nyt blad: Sådan fotograferer du i alle de lyse timer

I Digital FOTO 10/2022 klæder vi dig på til at skyde billeder i alle dagens lyse timer. Du lærer alt om, hvordan lyset ændrer sig i løbet af dagen og hvilke teknikker du skal bruge, så du får de bedste fotos med hjem.

20. juni 2022 af Redaktionen

Mange fotografer er opmærksomme på den gyldne time og den blå time, men du kan sagtens få flotte landskabsbilleder på alle tidspunkter af døgnet. 

I Digital Foto 10/2022 klæder vi dig på til at skyde billeder i alle dagens lyse timer. Du lærer blandt andet, hvilke teknikker du skal bruge, for at få de bedste fotos med hjem.

Du kan også læse en masse om, hvordan du får mere ud af dagslysets skarpe stråler, hvordan du bruger lys og skygge til at løfte dine motiver og ikke mindst hvordan du fanger lys og farver med håndholdt kamera. 


landskabsbillede i solnedgang

Når solen går ned bag horisonten, kan du få flotte landskabsbilleder, hvor højlysområderne stadigvæk er gyldne, mens skyggerne er kølige blå. 

Grænseløs fantasi og mester i Photoshop

Katrina Yu elsker at virkeliggøre de kreative verdener, som eksisterer i hendes bevidsthed. Et kamera og en fjernudløser betyder, at Katrina oftest selv er motiv i sine billeder og store billedbehandlingsevner gør, at hun nemt kan balance mere end 50 lag i billedbehandlingen. 

Læs hele vores interview med den filippinske, selvlærte fotograf, der lavede et fotoprojekt, der fik fotoentusiaster til at spærre øjnene op i hele verden. 

Katrina Yu laver fantastiske billeder

Billedet her var bestilt arbejde af CINEMOOD, der laver små projektorer til børn. Drengen er Katrinas lillebror, der blev brugt som statist. 

© Katrina Yu

Spring over hvor gærdet er lavest

Det behøver ikke være super besværligt at tage gode billeder. Du kan som fotograf sagtens tage en genvej en gang imellem. 

I Digital Foto 10/2022 serverer vi en stribe gode idéer, der gør livet nemmere bag kameraet. Det indebærer blandt andet skræddersyede programmer, billedbehandling på farten og apps der giver en række fede features. 

fotograf springer over hvor gærdet er lavest

Det er en dyd at gøre sig umage, men nogle gange er tiden knap og mulighederne få. Heldigvis kan du sagtens tage en genvej en gang imellem - og stadig få gode billeder. 

Det får du også i Digital Foto 10/2022

  • Brevkassen svarer på spørgsmål om panoramabilleder og BULB.
  • Test: Fotorygsække til den lette oppakning
  • Anmeldelser: Insta360 ONE RS Twin Edition, Oneplus 10 Pro, Tamron 11-20mm F2.8 Di III-A RXD og flere
  • Læserskud: Vi kårer og kommenterer de bedste fotos, vi har modtaget fra læserne.
  • Nyheder: Det betyder brændvidden i dine billeder.
  • Fordelszonen: Gratis e-bog til alle abonnenter – Sådan tager du bedre billeder.
  • Årets læserprojekt 2022 - 6. nominerede 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...