FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Eksklusivt - de skarpeste skud fra OL i Rio

For tredje gang har den norske fotograf Bjørn Steinar Delebekk fotograferet OL. Vi har talt med ham om, hvordan hans karriere har bragt ham hele vejen til Rio.

22. august 2016

I det nyeste nummer af Digital FOTO, som udkommer på onsdag, bringer vi et interview med den hæderkronede norske sportsfotograf Bjørn Steinar Delebekk fra VG.

Han er netop vendt hjem fra sit tredje sommer-OL og har helt eksklusivt delt nogle af sine bedste skud og historier fra disse sommerlege i Rio de Janiero.

Vejen til Rio har været lang for Bjørn Steinar Delebekk, der har fotograferet siden han var 14 år.

Dengang lyttede han med på politiradioen i hjembyen Sarpsborg i Norge og jagtede dramaet med sit kamera. Det kombinerede han hurtigt med sin solide passion for sport og især fodbold, hvilket gav ham opgaven med at fotografere fodbold for den lokale avis, hvor hans mor arbejdede som korrekturlæser.

Fotograferer kun sport

“Jeg har altid elsket sport – især fodbold, og jeg er vild med den action, der findes i sport. Jeg var ikke selv noget særligt stort talent til fodbold, men så kunne jeg jo i stedet blive god til at fotografere det,” forklarer han.

I 1991 fik Bjørn Delebekk sit job på Norges næststørste avis, VG. Det var drømmejobbet, for han fotograferer udelukkende sport, og det har taget ham til næsten alle verdens store sportsbegivenheder.

Dette års OL i Rio de Janeiro er det tredje sommer-OL i en snart 35 år lang karriere, og som altid sidder han klar til at fange dramaet.

Her får du nogle af Delebekks dugfriske pletskud fra OL i Rio.

Norsk bryder-bronze:

FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Den norske bryder Stig Andrè Berge vandt bronze i Rio de Janeiro. Her er et skud fra ottendedelsfinalen, som han vandt klart over hviderussiske Soslov Daurov. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Skuffede håndboldkvinder:

FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Norge fik ikke den guldmedalje i kvindehåndbold, de ellers var udråbt som storfavoritter til. I semifinalen tabte de med et enkelt mål til Rusland. Her er Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen grædefærdige, mens det russiske hold jubler i baggrunden. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Usain Bolt triumferede:

FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Usain Bolt tog sin tredje guldmedalje af tre mulige i mændenes 4x100 meter stafet. Her har Bjørn fanget øjeblikket, hvor Bolt overtager stafetten fra sin holdkammerat Nickel Ashmeade, og legenden begynder sin sidste olympiske rejse. 100 meter senere er guldet hjemme. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Ny spændende sportsgren:

FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

“Kæmperne fra Stillehavet”, kalder Bjørn Steinar Delebekk dette billede. Dette OL var det første, hvor han fotograferede syvmandsrugby. Her vandt Fiji 40-12 over Brasilien. På billedet er Fijis Jasa Veremalua godt på vej til målet, mens de brasilianske spillere halser efter. Bjørn tilføjer, at han synes, det altid er spændende at se nye idrætsgrene få plads ved OL. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Tunge løft:

FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Her er Andres Caicedo Piedrahita fra Colombia godt på vej til sin sejr i B-gruppen for vægtløftning i 77-kilosklassen. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG.

Få resten af historien om Bjørn i nummer 13/2016, der er på gaden i denne uge. Her kan du blandt andet læse om hans frygtindgydende møde med Mike Tyson og finde ud af, hvad Bjørn Delebekk gør, når der helst kun skal gå minutter fra billederne er i kassen til de er redigerede, sendt afsted og sat på forsiden af Norges næststørste avis.

Som abonnent kan du downloade artiklen gratis via linket øverst på siden.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...