Ny vej til perfekte actionfotos

Det er langt lettere at fange det helt rigtige øjeblik, når du optager film og nupper et billede fra videooptagelsen. Kameraet skyder op til 60 billeder i sekundet, og optager du i 4K, kan du printe plakater.

9. november 2013

Har du prøvet kræfter med actionfotografi, ved du, at det kræver uendeligt mange skud for at komme hjem med drømmebilledet af fx rallybilen i luften eller det perfekte spark på mål.

Uanset om man indstiller kameraet på det maksimale antal skud per sekund og har valgt følgefokus, støder man ind i, at fokus enten var forkert, eller at det rette øjeblik var lige før eller efter, man tog billedet. Derudover kan kameraet ikke blot skyde løs i det uendelige, så man kan ikke bare holde udløserknappen nede i fx en hel fodboldkamp. Den interne hukommelse bliver hurtigt fyldt, og mens billederne overføres til kortet, kan kameraet ikke skyde særligt hurtigt. Alt dette er man dog ovre ved at filme med sit digitalkamera. Fordelen er, at du kan optage mange flere billeder i sekundet. De nyeste kameraer, som fx actionkameraet GoPro Hero 3 og det professionelle spejlreflekskamera Canon EOS-1D C, kan skyde i 4K, men vi forventer, at det snart dukker op i flere spejlreflekser. 4K er nemlig næste generations standard til fjernsynet. Samtidig er 4K en gave til fotofolket, da opløsningen er det firedobbelte af Full HD, og hvert eneste billede i filmen er derfor stort nok til print i plakatstørrelse.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...