Gentager bryllupsbilledet 70 år senere

Kinesiske par blev gift i 1945. 70 år senere, som 98-årige tager de bryllupsbilledet på præcist det samme sted og i bryllupstøjet.

4. december 2015

I 1943 spurgte Cao Yuehua om Wang Deyi ville danse. Det ville hun godt, og de blev smaskforelskede nærmest ved første blik. Desværre skulle han til Indien for at kæmpe i anden verdenskrig. Faktisk gik det så hurtigt, at han ikke fik sagt farvel til sin elskede, men måtte råbe til en fælles ven "Fortæl Wang, jeg tager til Indien."

Under krigen kommunikerede de via militærets posttjeneste, blandt andet med fotos og digte.

Da krigen sluttede i 1945, mødtes de igen på togstationen Kunmig. Efter mere end et års adskillelse. "Min kære, jeg er tilbage," sagde han, og faldt på knæ, friede og så blev de gift. De har holdt sammen lige siden. I 70 år.

Da de gik på pension, hyggede de sig med at besøge steder, skoler og universiteter, de havde været ved tidligere i livet. I 2005, ved 60-års bryllupsdagen besøgte de stedet, hvor de blev gift og genskabte bryllupsbilledet, og det samme skete ti år senere som 98-årige.

2005 vs 2015

I dag kan de knapt huske, hvad der skete igår, men de kan stadig citere fra brevene de sendte til hinanden under krigen dengang, fortæller deres 60-årige søn.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...