anemoner makro foto

Øv dig i makrofotografi og skyd de mange smukke anemoner i skoven. 

© Shutterstock

3 ting du skal fotografere i påsken

Påskeferien er over os, og det er en oplagt mulighed for at bruge den ekstra fritid til at øve dig på fotografi og samtidig få masser af frisk luft.

Påsken er den tid på året, hvor grøn og frisk natur bliver badet i et blidt lys, der giver suveræne muligheder for gode motiver. 

Og så er det også en tid med lidt flere fridage end ellers. Fridage, som du med fordel kan bruge til at tage på fototure. 

Vi giver dig her tre forslag til, hvilke oplevelser og motiver du kan hygge dig med i påsken.

Brug påsken på makrofotografi

Sommerfuglene har været i dvale hele vinteren. De første vågner allerede i marts og resten kommer derefter. Vi foreslår, at du øver din makrofotografi i fællesskab med en af forårets bebudere.

Stå derfor tidligt op og fang sommerfuglene tidligt om morgenen, hvor de stadig er sløve. Det giver dig mulighed for at komme tættere på.

Vi foreslår, at du bruger et makroobjektiv og har blænden åbnet på omkring F5.6-8.0. Det gør det nemmere at få både vinger og hoved skarpt.

Har du ikke et makro-objektiv, kan du også bruge et zoomobjektiv på omkring 100 mm. Det giver dig en fordel i forhold til, at det ikke er nødvendigt at komme ligeså tæt på, som hvis du bruger et makroobjektiv. Her er det en god ide at bruge et stativ. 

> Læs vores store guide til makrofotografi her

anemoner makro foto

Anemonerne pibler frem i skovbunden og er et oplagt motiv i påskeferien, hvis du vil øve dig på makrofotografi. 

© Shutterstock

Bliv endnu bedre til gadefotografi

Påsken og foråret får også os mennesker ud af vinter-dvalen. Tag derfor dit kamera med i byen, hvor der igen er aktivitet på gader og stræder.

Vi anbefaler, at du skruer et zoomobjektiv på omkring 24-70mm på, da det giver dig gode muligheder i de fleste situationer.

En hovedregel er, at du må fotografere alle, der er på offentlige steder. Har du det bedst med at spørge om lov, så spørg efter du har taget billedet. Du kan altid slette billedet igen.

> Læs vores 5 tips til gadefotos og mere om reglerne for gadefotografi her

gadefotografi i modlys

Når du fotograferer mennesker i byen, kan du også skabe stemningsfulde billeder, hvor mennesker ikke nødvendigvis er genkendelige, men blot fremtider som silhuetter. Få masser af tips til at skyde dramatiske silhuetter lige her. 

© Shutterstock

Brug påsken på action-fyldt fotografi

I påsken er der ofte tradition for, at unge mænd og kvinder skal på græs og kæmpe en kamp på liv, mudder og mål, når der står vigtige point på spil i landets fodboldrækker.

Det giver dig rig mulighed for at afprøve dit kameragrej, når hovedstødsdueller, mål og mudrede knæ er i fokus.

Et teleobjektiv på 200-300 mm skulle kunne klare sagen, så du kan få spændende og udtryksfulde nærbilleder af spillerne, selvom de er ude midt på banen.

Når du tager fodboldbilleder, er det en rigtig god ide at bruge kontinuerligt autofokus. Det hedder ofte C-AF, AF-C eller AI Servo på de typiske kameraer. 

Understøtter dit kamera funktionerne, kan det også være en god ide at sætte følgefokus til, så kameraet ikke mister fokus på dit motiv, selvom det bevæger sig.

Sæt gerne din lukkertid på omkring 1/1000 og åben godt op for blænden, så du får masser af lys ind i kameraet. Sæt derefter din ISO, så den passer til de andre prioriteter.

> Få fem ting til gode fodboldbilleder her

fodbold hovedstødsduel

De dramatiske situationer i fodbold giver ofte gode billeder, især hvis du kan komme helt tæt på spillernes ansigter og udtryk.

© Shutterstock

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...