Turistattraktionen Colosseum i Rom fotograferet foran en stor vandpyt

Smukke bygninger bliver kun endnu smukkere, når de spejles i en sø eller bare en vandpyt. Gå på jagt efter flotte spejlinger, når det har regnet på storbyferien. 

© Shutterstock

5 tips til at få flotte billeder, når det regner på ferien

Det kan være fristende at pakke kameraet væk og søge i tørvejr, når regnen styrter ned. Men det våde vejr kan faktisk give dig nogle smukke – og anderledes – feriebilleder.

1. Brug en plastikpose på kameraet

Først og fremmest bør du beskytte dit udstyr mod fugt. Der findes masser af dyrt ekstraudstyr, men en frysepose kan også klare tricket, og den kan du have i lommen hele tiden.

Til et almindeligt spejlreflekskamera med kitobjektiv kan du bruge en pose på 8 liter. Læg kameraet ned i posen med objektivet forrest og sæt en elastik rundt om det yderste af objektivet, så posen bliver holdt fast. 

Lav hul i posen ved frontglasset og riv rundt langs kanten med fingrene eller skær stykket ud med en saks. Træk posen lidt længere frem, så den dækker lidt udover objektivet og dermed beskytter frontlinsen optimalt.

Vi har lavet en video, hvor vi viser dette trick samt 3 andre smarte fototricks med en plasticpose

2. Gå på jagt efter vandpytter

Hvis du fotograferer Colosseum, Eiffeltårnet eller Big Ben på en dag med høj sol og skyfri himmel, er der stor sandsynlighed for, at du får det præcist samme billede som turisten ved siden af dig. 

Her kan regnen gøre en stor forskel i dit billede. 

Gå på jagt i byen efter attraktioner med vandpytter i nærheden – og gå helt ned i knæ, så du får en perfekt spejling af bygningen i vandoverfladen. 

Hvis det har regnet meget, vil det være lettere at finde en vinkel uden turister. Vent eventuelt til solen er gået ned, for så vil det kunstige lys fra bygningen skabe en stemningsfuld effekt. 

Læs også: 5 tips til gode billeder i refleksioner

3. Brug paraplyerne i et gadefoto

Paraplyer i forskellige farver fotograferet fra et højt punkt

Paraplyer i forskellige farver og former kan bidrage positivt til dit billede. 

© Shutterstock

En asfaltgrå gade bliver pludselig sjov at fotografere, hvis der myldrer paraplyer rundt i forskellige farver og mønstre. 

Find et travlt sted og sørg for, at du kan komme op i højden, fx i en butik i to etager, en trappe eller en bro.

Har du en paraply ved hånden, så brug den til at indramme dine billeder ved at sænke den lidt, så den dækker for skyerne og lige kan anes i billedet. 

Se også: 14 kreative billeder taget i regnvejr

4. Dyrk de store kontraster

By fotograferet med høj kontrast

De truende regnskyer over byen gør billedet langt mere interessant, end hvis himlen havde været helt blå. Sort/hvid-konverteringen fremhæver kontrasterne yderligere. 

© Shutterstock

En stormfuld himmel kan tilføje dramatik og kontrast til et billede af en storby. 

Indstil kameraet til centervægtet lysmåling, og fokusér på de lyseste områder i billedet.

På den måde vil regnskyerne blive mørkere og kontrasterne større. Hvis du også konverterer billedet til sort/hvid i efterbehandlingen, vil resultatet blive endnu mere effektifuldt.

Læs også: 7 tips til at fange uvejr

5. Led efter de sjove udtryk

Folk forandrer sig, når det styrter ned. 

Gennemblødte pendlere vil knibe øjnene sammen i en grimasse, mens de kæmper sig igennem uvejret, turister vil flygte ind under den nærmeste markise, og børn vil ivrigt kaste sig i den største vandpyt, de kan finde. 

Hav kameraet klar foran brystet, zoom ind, hvis du kan, og skyd løs, når følelserne viser sig. 

Flere tips i det nye nummer af Digital FOTO

Du kan få meget mere inspiration, tricks og gode råd fra professionelle rejsefotografer i Digital FOTO nummer 9/2018. 

Her kigger vi på de mest almindelige udfordringer på ferien, fx hvordan du får et nyt og spændende billede af en udsigt, du har fotograferet mange gange før.

sådan får du flotte feriebilleder i uvejr

Køb magasinet i din bladbutik eller tegn abonnement. Som abonnent får du med det samme adgang til det aktuelle blad og de ni seneste blade i vores magasinapp Wype.

Lige nu får du to numre af Digital FOTO og vores store kursusbog til billedbehandling "100 tips og kurser" for kun 49 kroner. Se tilbuddet her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...