Keen Heick-Abildhauge, Oleg

Dansk fotoudstilling bliver berømt

Danske Keen Heick-Abildhauge har taget fotos af 100 russere i alderen 1-100 år. Den udstilling går nu verden rundt.

Danske Keen Heick-Abildhauge har taget fotos af 100 russere i alderen 1-100 år. Den udstilling går nu verden rundt.

I mange vesterlændinges øjne er alle russiske mænd alkoholikere, russiske kvinder er prostituerede, og Putin rider på en ørn. Den forestilling havde danske Keen Heick-Abildhauge, men en længere udstationering gjorde, at han så et andet Rusland. Det blev også baggrunden for et fotoprojekt, som nu går verden rundt.

”Ikke bare vi danskere, men mange vesterlændinge har en snæver og forsimplet opfattelse af, hvad Rusland er. Kvinderne er prostituerede, og mændene er alkoholikere. Landet er stort, koldt og gråt, og Putin rider på en ørn. Og det passer ikke. I takt med, at jeg selv fik øjnene op for, hvad det store rige byder på af historie, kultur og drama, blev jeg indigneret på deres vegne. Jeg så smukke, inspirerende og tankevækkende personlige historier i gadebilledet og på offentlige steder”, siger Keen.

Det endte med en portrætserie, af russere i alderen 1-100 år. Udstillingen har været vist på den Røde Plads, i nationalt russisk tv og på det statslige og prestigefulde museum, Rosphoto i Sankt Petersborg. Nu bliver portrætserien delt på internettet blandt andet på Huffington Post.

Det viste billede herover er af 50-årige Oleg, der er mekaniker. Han drømmer om at se hele verden, da han elsker at rejse. Herunder andre udvalgte billeder fra udstillingen.

91 år gammel. Lidia er skibsdesigner, og hun vil gerne besøge Danmark og elsker at spille guitar og synge russiske sange.

100 år gammel. Evdokiya drømmer om at kunne gå selv, at være uafhængig og at forblive levende.

10 år gammel. Valeria drømmer om at blive millionær.

4 år gammel. Daniel drømmer om at vokse op så hurtigt som muligt.

Se resten af billederne i serien her:

http://www.huffingtonpost.com/2015/02/27/100-years-project_n_6763534.html

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...