Produktbillede af Sigma 28mm, Sigma 40mm, Sigma 56mm, Sigma 70-200mm, Sigma 60-600mm

Der er efterhånden god grund til at spejde mod den japanske producent Sigma, når du skal købe nyt objektiv. Udvalget af uoriginale objektiver af høj kvalitet er nemlig blevet endnu bredere. 

© Sigma

De 5 vigtigste nyheder fra Photokina 2018

Trods et generelt fald i antallet af nye kameraprodukter bød Photokina igen i år på en række spændende og overraskende nyheder. Vi har samlet de vigtigste her.

Det var vanskeligt at forestille sig, at Photokina ville kaste nogle revolutionerende lanceringer af sig, efter at Nikon og Canon løftede sløret for deres nye, spejlløse full-frame-kameraer i slutningen af august og starten af september – flere uger før den store fotomesse. 

Men selvom der heller ikke var nyt fra hverken Sony eller Olympus, kom flere af de andre producenter på banen med interessante nyheder i løbet af de fire dage, messen stod på.

Få et overblik over de fem vigtigste nyheder lige her: 

1. Leica, Sigma og Panasonic indgår en alliance

Det har altid været forbundet med besvær, når man som fotograf vil anvende et objektiv med én fatning og et kamerahus med en anden. Men det vil Leica, Sigma og Panasonic gøre en ende på. 

På Photokina annoncerede de tre producenter, at de fremover vil bruge den samme fatning til full-frame- og APS-C-kameraer – nemlig L-fatningen, som er udviklet af Leica. 

Dermed vil fotografer i fremtiden kunne bruge et objektiv af den ene producent med et kamerahus af en af de andre producenter. 

Umiddelbart lyder det som en win-win-situation for alle tre producenter, eftersom de vil få en større objektivportefølje, hvilket vil gøre dem mere attraktive for fotografer. 

2. Panasonic lancerer spejlløst full-frame-kamera

Hvis du alligevel ikke synes, du får et stort nok udvalg af kameraer med den nye alliance, så kan du glæde dig til foråret 2019, hvor du kan købe Panasonic S1 og S1R - de  første spejlløse full-frame-kamera fra Panasonic.

Med offentliggørelsen af de nye modeller er det kun blevet endnu tydeligere, at fremtiden inden for fotografi er spejlløs – og udstyret med full-frame-sensor. 

Billede af Panasonic Lumix  S1R

Panasonic Lumix S1R får en opløsning på 47 mio. pixels og henvender sig især til fotoentusiaster, mens Panasonic Lumix S1 har 24 mio. pixels og også skal tiltale videofolket.

© Panasonic
Billede af Panasonic Lumix S1R

Begge kameraer kan desuden optage video i 4K med op til hele 60 billeder i sekundet, hvilket ingen af konkurrenterne kan.

© Panasonic

3. Zeiss bryder rammerne med hybrid-agtigt kamera

Den tyske kameraproducent Zeiss overraskede alle med offentliggørelsen af Zeiss ZX1: Et kamera, der minder om en hybrid mellem en smartphone og et full-frame-kamera. 

Nyheden fra Zeiss understregede en anden udvikling, vi længe har set i både kameraer, billedbehandlingsprogrammer og smartphones: Det skal være så nemt som overhovedet muligt at frembringe flotte billeder. 

Og meget tyder på, at det bliver tilfældet med Zeiss' nye kamera, der blandt andet har indbygget Lightroom. 

> Læs også: Zeiss bag årets største bombe på Photokina

4. Sigma udvider porteføljen med fem nye objektiver

Det skal ikke være udvalget, der afholder fotografer fra at skifte til uoriginale objektiver. Det lader til at være Sigmas målsætning, for den japanske producent havde hele fem nye, spændende objektiver med på Photokina.

De nye objektiver tæller et 28mm F1.4 DG HSM, et 40mm F1.4 DG HSM, et 56mm F1.4 DC DN, et 70-200mm F2.8 DG OS HSM, og sidst, men absolut ikke mindst, et 60-600mm F4.5-6.3 DG OS HSM. 

Læs også: Vores første indtryk af Sigma 60-600 mm

Billede af Sigma 70-200mm F2.8 DG OS HSM

Blandt de nye objektiver fra Sigma er den længe ventede 70-200mm F2.8, som med sit klassiske, populære og alsidige zoomområde tiltaler både entusiaster og professionelle. 

© Sigma

5. Venus Optics sender unikke objektiver på markedet

Den kinesiske objektivproducent Venus Optics har specialiseret sig i objektiver, der skiller sig ud fra mængden, og denne gang havde de intet mindre end 12 nye objektiver med. 

Fire, der var blevet vist én gang på en messe i Beijing, og otte, der så dagens (projektør)lys for første gang på Photokina.

De nye objektiver tæller bl.a. et 4mm F2.8 fiskeøjeobjektiv til Micro Four Thirds-kameraer og et 10-18mm F4.5-5.6 til Sonys full-frame-kameraer med E-fatning.

Læs også: Spar penge med uoriginale objektiver

Billede af Laowa 4mm F2.8

Det nye Laowa 4mm F2.8 åbner helt nye verdener indenfor fotografi, så Micro Four Thirds-fans kan godt glæde sig til, at dette ultravidvinkelobjektiv kommer i handlen. 

© Venus Optics

Redaktionen anbefaler: 100 tips og kurser til billedbehandling

Har du helt styr på, hvordan du gør farverne flottere og detaljerne skarpere, når du redigerer dine billeder? Ellers er det måske nu, du skal lære det.

Digital FOTO har netop udgivet en ny bog med 100 tips og kurser til Photoshop, Lightroom og Elements.

Bogen er skrevet, så der er noget til alle niveauer. Altså får du glæde af den, uanset om du er nybegynder eller allerede fotograferer i raw og redigerer alle dine billeder.

Med bogen i hånden kan du nemt bringe dine billeder til helt nye højder takket være de udførlige trin for trin-vejledninger, hvor vi guider dig gennem de forskellige funktioner, justeringsmuligheder og effekter.

Lige nu kan du få bogen 100 Tips og kurser med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. I alt 98 kroner. Læs mere om bogen her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...