Flickr udnævner årets 25 bedste skud

Flickr udnævner årets 25 bedste skud

Hvert år samler den store online billedtjeneste Flickr 25 billeder, der er Flickrs foretrukne for året, der er gået.

15. december 2016

Når Flickr udnævner årets bedste billeder, kan alle deltage. Og alle har en chance, for resultatet findes efter grundig votering blandt dommerne samt hvor mange der har set billedet på Flickr.

En af de, der har nået den fornemme plads i Top 25 er danske Daniel Munch, der på lige fod med fx det Hvide Hus’ medietjeneste kan lade sig hylde som Top 25-fotograf i år.

Danskeren har haft stor succes med sin konto på Flickr, for på trods af, at han kun har dyrket fotografi som hobby i nogle år, følger over 11.000 brugere hans konto på siden.

God inspirationskilde

Daniel Munch forklarer, at Flickr især er en stærk inspirationskilde for ham, og at det er et glimrende sted at møde andre ligesindede.

Vinderbilledet blev til i Rold Skov i Himmerland. Målet var egentligt at fotografere Flyverstenen, men på vejen blev Daniel fanget af motivet på billedet, og arbejdede lidt med kompositionen.

Billedet er taget uden stativ og med en ret høj ISO på 1000, for at opnå en lukkertid på 1/60 sekund. Daniels mål med billedet er at vise naturen fra sin smukkeste side - på en enkel måde.

Flere skandinaviske skud

Skandinavien er generelt flot repræsenteret i Flickrs Top 25. Blandt andet ved den franske fotograf Cyril Blanchard.

Han er blevet udvalgt med billedet Freedom. Det er taget på Haugastøl i Norge, hvor Cyril kørte på hundeslæde og følte det, som billedet også tog navn efter - total frihed.

Du kan se alle Flickrs 25 udvalgte her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...