Mesterfotograf udstiller i Nikolaj Kunsthal

Fra i dag, den 20. marts, kan den canadiske mesterfotograf Stan Douglas' kulturelle og politiske billeder fra 2008-2013 opleves i Nikolaj Kunsthal.

Politiet slår ned på en sit-in i Vancouver i 1971. Canadiske havnearbejdere kæmper for bedre arbejdsvilkår i 1935.

Disse er blot nogle af de spændende billeder fra kunstneren Stan Douglas, som du fra i dag kan opleve i Nikolaj Kunsthal i København. Den canadiske fotograf og kunstner er en sand mester, når det kommer til at dokumentere kulturelle, politiske og sociale bevægelser.

Bedst er han kendt for sine film- og videoproduktioner, men i dag åbner hans første store fotoudstilling i Danmark. Serien "Stan Douglas: Fotografier 2008-2013" viser hans bedste værker gennem årene, spændt op på lærred i Nikolaj Kunsthal.

Der er en tydelig rød tråd gennem de fire store fotografiske serier, der udstilles. Serierne lægger vægt på kontrasten mellem ens egen oplevelse af et sted eller en begivenhed og den officielle, historiske præsentation. Generelt gør Douglas stor brug af klassiske udtryk fra de ældre Hollywoodfilm, gamle mordmysterier og film noir, når han i sine værker retter et kritisk blik mod identitet, magtrelationer og mediebilleder.

Udstillingen kan opleves fra den 20. marts til den 10. maj 2015. Om onsdagen er der fri entré.

Se mere på www.nikolajkunsthal.dk

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...