Oplev verdens bedste pressefotos

Udstillingen World Press Photo 2012 er nu kommet til København, og du har derfor mulighed for at opleve verdens bedste pressefotografier på dansk grund. Blandt vinderne finder man tilmed to danskere.

5. oktober 2012

World Press 2012 blev i går skudt i gang med festivitas og taler af blandt andet kulturminister Uffe Elbæk og billedchef på dagbladet Politiken, Thomas Borberg. Udstillingen byder på verdens bedste pressefotos, og der er vindere i forskellige kategorier. Billedet ovenfor vandt fx førsteprisen i kategorien naturbilleder. Det er taget af den amerikanske fotograf Jenny E. Ross. Billedet viser en polarbjørn, som er tvunget til at søge føde på land.

Udstillingens vinderbillede, Årets pressefoto, er taget af den spanske fotograf Samuel Aranda. Det gribende billede er taget i Yemen, hvor en mor tager sig af sin 18-årige søn, som har været udsat for tåregas under en demonstration i Sanaa.

Blandt de mange flotte og gribende billeder, finder vi også fotos med dansk islæt. Vinderbilledet i kategorien bedste portræt er nemlig taget af den unge, kvindelige fotograf Lærke Posselt. Det er et dragende portræt i sort-hvid af en iransk skuespillerinde. I kategorien Mennesker i nyhederne finder vi den garvede danske fotograf Jan Dagø, der også tidligere har markeret sig ved World Press Photo. I år løb han med en tredjeplads for sine billeder af demonstrationer i Egypten.

World Press Photo 2012 er åben for offentligheden fra i dag og frem til den 31. oktober i Pressen i JP/Politikens Hus. Det koster 75 kroner i entré.

Se mere om World Press Photo og de flotte billeder her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...