Kryptering af indholdet på digital kameraet

Fotografer kræver kamerakryptering

Over 150 fotografer og filmfolk har henvendt sig til de største kameraproducenten med ønsket om at få kryptering af indholdet på kameraerne.

Både computere og smartphones er i dag udstyret med personlige koder, der sikrer indholdet skulle uheldet være ude og udstyret falde i de forkerte hænder.

Kameraer kan meget vel indeholde dybt personfølsomme oplysninger eller oplysninger, der kan bringe andre menneskers liv i fare, men i dag er der ingen af de store kameraproducenter, der tilbyder kryptering af indholdet, der derved er tilgængeligt for enhver med udstyret mellem hænderne.

Bred opbakning

Men det har en kreds af over 150 fotografer, dokumentarister og filmfolk nu sat sig for at gøre noget ved.

De er alle underskrivere af et enslydende brev, der er sendt til Canon, Nikon, Sony, Fujifilm og Olympus med en opfordring til at indføre kryptering i deres produkter.

Fotograferne gør endvidere producenterne opmærksom på, at der kan ligge en konkurrencefordel for den eller de producenter, der først kan tilbyde kryptering af indholdet.

Nikon var hurtigt ude med en kommentar til brevet med et løfte om, at selskabet hele tiden prøver at leve op til kundernes forventninger til et brugervenligt produkt fra Nikon.

Du kan se brevet til producenterne her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...