Se turistattraktioner som Colloseum med helt nye øjne

Er du tidligt på færde i din ferie, kan du ofte fotografere de store turistattraktioner uden der er turister alle vegne.

© Shutterstock

Bedre feriebilleder: Se seværdighederne med nye øjne

De store seværdigheder bliver fotograferet tusindvis af gange hver dag - året rundt. Så hvordan får du et billede ud over det sædvanlige med hjem? Her er 5 fif til din næste ferie.

23. maj 2017 af NM

Skal dine storbybilleder kunne noget andet end de billeder, som alle tager, så kan det i høj grad betale sig både at planlægge lidt - og at gå kreativt til værks. 

I mange tilfælde kan du få store resultater ud af at udnytte omgivelserne i form af fx spejlinger i vand og alternative vinkler.

Her er 3 tips til af få et unikt feriebillede med hjem.

1. Udnyt spejlingerne i vandet

Atomium i Bruxelles.
Atomium i Bruxelles.

Du kan ofte finde vand - enten i form af kunstige søer eller ved Europas floder. Vand er et godt supplement til dine arkitektoniske billeder, og det giver en ny dimension.

© Fabian van Schepdael

Ved flere af Europas vartegn kan du få helt nye vinkler ved at udnytte spejlinger i vand. 

Det kan du blandt andet gøre ved Atomium i Bruxelles og Rijsmuseum i Amsterdam, hvor kunstige damme ligger perfekt placeret lige foran seværdighederne.

2. Tænk på perspektivet - skyd opad

Triumfbuen i Paris fotograferet nedefra
Triumfbuen

I Paris er der flere gode steder at skyde opad. Triumfbuen og Eiffeltårnet er gode steder at gøre det. 

© Shutterstock

I stedet for at stå på lang afstand af seværdighederne, fx ved Eiffeltårnet, kan du også gå helt tæt på. 

Vidste du, at Eiffeltårnet er nittet sammen? Det kan du illustrere ved at fotografere op ad Eiffeltårnet i stedet for på det.

3. Sæt fart på dit feriebillede

Et kamerastativ behøver hverken at være tungt eller fylde meget i kufferten. Til gengæld er det en god genvej til smukke aftenbilleder som dette.

© Shutterstock

Har du plads i kufferten, bør du tage et lille stativ med dig på tur. 

Specielt i aftenmørket kan du få fantastiske billeder i byen, når trafikken trækker lysstriber og seværdighederne bevæger sig - som London Eye, der her er fanget på en lang lukkertid. 

> Lige nu kan du få bogen 100 Tips og kurser med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. I alt 98 kroner. Læs mere om bogen her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...