Flot billede af et hus fra Google Photos

I Arequipa, Peru har Google fanget dette billede til Google Photos

© Google

10 fotografiske pletskud fra Google Street View

Britiske Jacqui Kenny lider af agorafobi, så selvom hun drømmer om at se hele verden, må hun nøjes med at studere den på computeren hjemme i stuen.

30. juni 2017

Hvis du kigger på engelske Jacqui Kennys Instagram-profil, vil du måske tro, at hun har rejst verden rundt op til flere gange. 

Men det er ikke tilfældet. For Jacqui lider af agorafobi - frygten for åbne pladser og for at gå udenfor - så hun ser verden via Google Street View.

På Instagram under navnet Agoraphobic Traveller viser hun snapshots frem fra de steder, hun har "besøgt" fra sin computer hjemme i stuen. 

Jagter stærke visuelle elementer på Google Street View

Jacqui bruger meget tid på at vælge de helt rigtige billeder. Det er fx vigtigt, at lyset er godt, og at billedet fortæller en historie eller formidler en følelse. Hun redigerer kun ganske lidt, men beskærer ofte for at få kompositionen i kassen. 

Mange af billederne finder hun i øde områder fx ørken- og mineområder i USA, Sydamerika og Asien. 

"Disse områder giver mig de visuelle elementer, jeg leder efter i et billede: masser af negativ rum; støv i luften, som hjælper til at give følelsen af en anden verden; spændende farver og interessant arkitektur og mennesker. For mig giver billederne en følelse af isolation kombineret med en håb, farve og overraskelse," fortæller hun til National Geographic. 

Instagram-projektet har givet Kenny mere mod på at bevæge sig udenfor sin hoveddør, og hun har allerede været på flere rejser. Men som hun siger,  føles selv en kort rejse ofte som at bestige Mount Everest. 

Du kan følge #AgoraphobicTraveller Instagram.  

Her kan du se 10 af vores favoritter fra hendes projekt:

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...