Tim Laman / Wildlife Photographer of the Year

Årets bedste billeder

2016 var et forrygende fotoår, hvor fotografer kloden rundt gik langt for at sikre sig de mest fantastiske skud.

16. december 2016

2016 har budt på en lang serie af fotokonkurrencer, hvor fotografer inden for stort set alle nicher har haft mulighed for at dyste med hinanden om æren ved at være den bedste i verden. I løbet af året har vi bragt deres fantastiske billeder og her får du nogle af de mest markante og bedste skud fra 2016.

Bedste dyrebillede

Naturfotografen Tim Laman vandt hovedprisen i British Natural History Museums konkurrence Wildlife Photographer of the Year 2016 med sit billede af den sultne orangutang, der må 30 meter op i regnskovens tag for at finde føde.

Tim Laman havde placeret GoPro-kameraer i toppen af træerne, fordi han ønskede at vise orangutangen på vej op set fra oven.

Læs historien og se billederne: Galleri: Wildlife Photographer of the Year 2016

> Læs også: AOP Awards hædrer det bedste inden for reklamefotografi

Bedste streetbillede

Den amerikanske fotograf Robert Burroughs har fanget sine politikollegaer, mens de skyder løs med kameraet under en anholdelse på gaden i San Diego, Californien og blev kåret som bedste enkeltbillede i konkurrencen LensCulture StreetPhotography Awards 2016.

> Læs også: Verdens vildeste - og smukkeste - actionfotos

Bedste dronebillede

Michael Rasmussen vandt førsteprisen i kategorien natur

Den danske dronefotograf Michael Bernholdt Rasmussen vandt førsteprisen i Dronestagrams kåring af de bedste dronebilleder i 2016 i kategorien Natur.

Michael havde taget sin Phantom 3-drone med i den nærliggende skov ved Næstved på Sjælland og lykkedes at få dette smukke skud i kassen.

Læs vores historie om konkurrencen her.

> Læs også: Se verdens bedste vejrbilleder

Bedste naturbillede

Vinder i konkurrencen British Wildlife Photography Awards blev George Stoyle med sit billede af en brandmand, der har en masse småfisk med på farten.

Læs mere om konkurrencen her.

> Læs også: Verdens bedste hundebilleder

Bedste panoramabillede

Alex Noriega vinder af Epsons panoramakonkurrence.

Elektronikgiganten Epson afholdt deres egen konkurrence, hvor de kårede verdens bedste panoramabillede i en række kategorier.

Overordnede vinder blev amerikanske Alex Noriega med sit enestående snelandskab, hvor træerne står som forfrosne nisser – tavse – ventende – midt i den dystre sne.

> Læs også: Verdens bedste makrooptagelser er kåret

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...