Foto: Mads Nissen, Danmark, Scanpix/Panos Pictures. World Press Photo 2014

Dansker vinder World Press Photo

Verdens bedste pressefoto er taget af den danske pressefotograf Mads Nissen.

Foto: Mads Nissen, Danmark, Scanpix/Panos Pictures. Sådan står der under billedet her, men der kunne også stå verdens bedste pressefoto i 2014.

World Press har nemlig netop kåret den 35-årige danske pressefotograf, Mads Nissens, foto som det bedste i kategorien World Press Photo of the Year blandt 97.912 andre fotos fra 5.692 fotografer fra 131 lande.

Billedet illustrerer forfølgelsen af homoseksuelle i Rusland og blev bragt i Berlingske Tidende. Det viser Jonathan Jacques Louis på 21 år og Alexander Semyonov på 25, der gemmer sig bag tykke gardiner for at skærme sig mod en uforstående omverden.

Mads Nissen har tidligere vundet 15 priser ved Årets Pressefoto i Danmark gennem årene, blandt andet to gange årets pressefoto og to gange som årets pressefotograf. Ud over det har han høstet priser ved en række internationale konkurrencer.

Det er ikke første gang, at World Press bliver vundet af en dansker. Det allerførste World Press Photo of the Year blev uddelt til fotografen Mogens von Haven for et fotografi af en motorcykelulykke på motorbanen i Volk Mølle. I 1999 fik Berlingske-fotografen Claus Bjørn Larsen prisen for et billede fra krigen i Kosovo, og i 2001 fik endnu en Berlingske-fotograf, Erik Refner, prisen for et billede fra en flygtningelejr i Afghanistan.

Læs mere om årets fotokonkurrence her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...