Raphaela Rosella, Australia, Oculi.

Verdens bedste pressebilleder

I morgen afgøres det, hvilket billede der vinder VM i pressebilleder, World Press Photo 2015. Her kan du se vinderne fra alle de foregående år.

Siden 1955 har man hvert år, på nær to, kåret vinderen af World Press Photo, og motiverne har strakt sig vidt fra Vietnamkrig og hungersnød til flygtninge og homoseksualitet. Flere af vinderne er blevet fotografiske klassikere, og de fleste husker den vietnamesiske pige med den brændende napalm i ryggen eller den udsultede afrikanske barnehånd i den store europæiske lab.

Mens du venter på at finde ud af, om den den nyeste vinder, der afsløres i morgen, også bliver et billede, der brænder sig fast på nethinden, kan du via nedenstående link nyde Politikens galleri med alle vinderne, år for år. Der er flere danskere mellem vinderfotograferne – blandt andet den allerførste vinder i 1955, hvor et motocrossstyrt fra Randers hev sejren hjem til Danmark.

Se galleriet her.

Øverst: Vinder i Portraits (singles), 2014. Raphaela Rosella, Australia, Oculi. Midterst: Vinder i Contemporary Issues (singles) og World Press Photo of the Year 2014. Mads Nissen, Danmark, Scanpix/Panos Pictures.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...