Solformørkelse over Rusland 2015

I aften går himlen i sort over USA. 

© Shutterstock

Oplev solformørkelsen live fra USA

I aften passerer en total solformørkelse USA fra Oregon i vest til South Carolina i øst. Du kan se det hele live med Digital FOTO på Facebook.

Når månen i aften bevæger sig ind mellem solen og jorden, vil en 100 km bred skygge bevæge sig fra USAs vestkyst til østkyst. 

Kl. 19.15 dansk tid kan solformørkelsen opleves i Oregon i vest, og 20.49 vil den for sidste gang kunne opleves fra landjorden i South Carolina i øst.

Vi følger naturligvis med, og ser frem til vilde, fascinerende og smukke billeder af det spændende fænomen de kommende dage. 

Følg med direkte på Facebook

Fra kl. 20 dansk tid vil vi i samarbejde med Illustreret Videnskab livestreame begivenheden både før, under og efter det totale mørke. 

Du kan følge feedet live på vores Facebook-side. Hvis du "synes godt om" Digital FOTO allerede nu, risikerer du ikke at gå glip af transmissionen. 

Senere følger vi op med billeder fra de læsere, som er med Bonnier Expedtions på læserrejse til USA for at opleve solformørkelsen - heriblandt den svenske astrofotograf Göran Strand. 

Fik du ikke læst historien om, hvordan Göran Strand vil forevige solformørkelsen, så kan du nå det endnu. 

Vil du også opleve en solformørkelse? Så har du chancen i Chile i 2019!

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...