Fascineret af det forladte


Fascineret af det forladte

De to eventyrere Morten Kirckhoff og Jan Elhøj opsøger forladte steder over hele kloden iført deres kameraer. De har været i 30 lande og set over 1000 steder. Kom med, hvis du tør.

2. maj 2016

To fotoeventyrere udforsker forladte hospitaler og glemte akvarier langt inde i skoven. Undervejs må de forcere pigtråd, gemme sig for fulde vagter med maskinpistoler og stikke af fra glubske vagthunde.

“Vi er selvfølgelig spændte, men ikke decideret bange. Det er klart, at man kan føle sig lidt presset, når man opdager, at de vagter, der bevogter stedet, er fulde og har maskinpistoler over skulderen", fortæller Morten Kirckhoff og fortsætter:

"Det var for eksempel tilfældet, da vi trængte ind på et nedlagt kraftværk i Albanien. Her kunne vi lugte cigaretrøgen, da vagterne passerede tæt på, hvor vi lå. Vi havde også sat snubletråde op, så vi kunne høre, hvis vagterne kom tæt på os om natten. Men vi må alligevel have sovet ret godt den nat, for da vi vågnede næste morgen, var snubletrådene forsvundet, uden vi havde hørt eller opdaget noget.".

Draget af det ukendte

Han og makkeren Jan Elhøj har kendt hinanden, siden de som helt unge knægte i slutningen af 1980´erne rendte rundt i København og malede ulovlig graffiti på byens mure.

I en årrække har de to venner også dyrket den subkultur, der går under navnet Urban Exploration. Det er en livsstil, hvor man udforsker byens ukendte rum og utilgængelige steder.

Vi har interviewet de to eventyrer til magasinet Digital FOTO og fået nogle af de mest spændende og mest nervepirrende historier fra deres rejser rundt i verden.

Som abonnent kan du læse interviewet her, og bliv både inspireret, fascineret og måske også lidt skræmt.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...