Fuglefotografering
Fuglefotografering

Vi giver dig de bedste tips til at fotografere fugle. 

3 tips til flotte fuglefotografering

Tålmodighed er en god ting at tage med, hvis du skal fange en fugl med dit kamera. Her er tre tips til, hvordan du sikrer dig det perfekte fuglefoto.

24. februar 2016

Fuglefotografering er en af de discipliner indenfor naturfotografering, som har flest tilhængere – og det er ikke uden grund. Det er nemlig generelt nemmere at komme på skudhold af fugle end andre vilde dyr. 

Vinteren er en rigtig god årstid til fuglefotografering, for her har de ikke travlt med parring og fodring af ungerne. Men generelt kan du fotografere fugle året rundt. 

Har har vi samlet de bedste tips til fuglefotografering, så du let kan få gode billeder af fugle. 

Tip nr. 1: Brug et godt teleobjektiv

Du behøver ikke meterlange teleobjektiver for at få gode fuglebilleder, men det kan være lettere, især hvis du skal fange dem i luften. 

Har du et godt kamera og et zoomobjektiv på 70-300 mm eller derover, er du godt dækket ind. Husk også en hurtig lukkertid og kontinuerlig fokus, hvis du skal skyde fuglen i flugt.

Tip nr. 2: Fotoskjul 

For at komme tæt på de mest sky fugle kan det være nødvendigt at bruge et fotoskjul, hvor du kan gemme dig. Sæt det gerne op et par dage i forvejen og læg eventuelt lokkemad ud.

Tip nr. 3: Brug Wi-Fi 

For at komme tæt på fuglene uden tele kan man bruge et kamera, som bliver styret fra en mobiltelefon via wi-fi. På den måde kan kameraet placeres ganske tæt på uden at forstyrre fuglene, mens fotografen kan opholde sig på afstand.

> Læs meget mere om fuglefotografering her

Du kan også læse mere om Ørnens Dag på Dansk Ornitologisk Forenings hjemmeside.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...