Dyr i efteråret

Efteråret er en spændende årstid for dyrefotografer. Skoven er stadig frodig, og ungerne fra forårets kuld er nu ved at være halvvoksne, men stadig mere uforsigtige end de voksne. Se, hvordan du kommer tæt på, og får det bedste ud af dit udstyr.

17. september 2013

Når vi fotograferer dyr og fugle, får vi mange unikke oplevelser, som kun varer få sekunder, og så er det altafgørende, at kameraudstyret kan betjenes hurtigt og sikkert, og at vi har fuld kontrol over teknikkerne. Et par af de ting, vi gerne vil have kontrol over er lukkertid og blænde, og med de nyere kameraers fine billedkvalitet – selv ved høj ISO – åbner der sig en rigtig god mulighed. Et nærmest skjult program, som kombinerer det bedste fra lukkertidsprioritet og blændeprioritet.

Eksponeringen er bare en af de ting, der skal være styr på, når vi har med dyr og fugle at gøre. Autofokus, komposition og baggrund skal også under kontrol, og vi skal jo også tæt på dyrene. I denne artikel giver vi dig nogle af vores bedste råd til, hvordan du kan komme godt i gang med at få lækre billeder af dyr og fugle i efteråret.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...