Få perfekte efterårsfotos

De smukke efterårsfarver begynder at dukke frem, så det er nu, årets flotteste fotos skal i kassen. Tag med i naturen, og lær de smarte teknikker til at få mere knald på billederne.

2. oktober 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om, hvordan du får perfekte efterårs fotos.

Nu skal strandsandet pustes af kameraet, og filtre og linser skal pudses rene for saltvandssprøjt og solcreme. Efteråret er nemlig over os, og med det følger kortere og køligere dage og ikke mindst det, alle fotografer elsker, nemlig efterårets eksplosion af varme farver.

Efterårets nuancer er en af naturens mange finurlige vidundere. Solens lys og molekylet klorofyl er dele af fotosyntesen, som giver os alle sammen ilt. Klorofyl er samtidig også det stof, som bevirker, at træernes blade er grønne. Hen på efteråret når dagene bliver kortere, og lyset så småt forsvinder, lukker træerne ned for fotosyntesen, og så forsvinder klorofylen fra bladene, som visner og ændrer farve til de gul-brune og rød-orange toner, vi kender.

I denne artikel giver vi gode idéer til, hvor man kan skyde de flotteste efterårsbilleder, og vi kigger nærmere på de helt rigtige kameraindstillinger, på komposition og selvfølgelig på noget af det tilbehør, som kan gøre billederne endnu bedre.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...