Forrygende fotos af efterårsskoven

Efteråret er en fest for naturfotograferne, når skov og land eksploderer i spraglede farver og forunderlige mønstre. Her får du tips til at bruge forskellige brændvidder optimalt samt hvordan du får lys og farver til at funkle.

8. oktober 2014

Selv om efteråret ofte forbindes med støvregn, tåge og blæst, er det faktisk en af de mest farverige årstider, som på en flot solskinsdag byder på en sand farvesymfoni. Skoven er spændende at bevæge sig i, uanset om det er gråvejr eller solskin, for motiverne har vidt forskellige udtryk, som alle har sin charme. Er vejret godt, er det inspirende at tænke i sort-hvid og fokusere på strukturer og mønster, mens en blå himmel og sol er perfekt til flotte farvefotos.

I den dunkle skov medvirker alle vejrtyper til at skabe en stemning. Her kan man blive udfordret at det svage lys, og det kan være nødvendigt at bruge stativ og trådudløser. Det kan også være, at kontrasterne på en solrig dag kan være svære at kontrollere, selv med en meget præcis lysmåling. Her er det en god idé, at tjekke histogrammet, for at se efter udbrændte områder. I denne artikel går vi tæt på avancerede eksponeringsteknikker og giver tips og tricks til at opnå bedre resultater.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...