De to unge fyre lader, som om de er gæster, trasker mod elevatoren og trykker på knappen til øverste etage.
Jacob Riglin kender intet til hotellets indretning, men håber at finde en dør ud til tagetagen.
Heldet er med drengene. Døren er endda ulåst, og de to ubudne gæster står kort efter på toppen af hotellet med udsigt over metropolen og Tower Bridge, som i aftenmørket er badet i kunstigt lys.
'Det var spændende og føltes lidt risikabelt, både fordi vi stod på toppen af en 14 etager høj bygning, og fordi vi ikke havde fået lov til at være her. Så det var rart, at jeg havde en ven med mig,' konstaterer fotografen.

Jacob Riglin har eksperimenteret meget med lukkertid, mens han har fotograferet London om natten. Her brugte han en lukkertid på fem sekunder – længe nok til, at skibet i bevægelse fremstår som flydende lys, men kort nok til at fastholde broens lysende konturer.
© Jacob RiglinPletskud fra toppen af Tower Bridge
Når større skibe skal passere broen, åbner den på midten. Planen over skibstrafikken kan findes online, og Jacob Riglin har timet aftenens mission, så han kan fotografere Tower Bridge, netop som broen åbner.Han sætter sit kamera med et objektiv på 16-35 mm på et stativ og finder fjernudløseren frem.
Da broen gaber mod nattehimlen, trykker han på udløserknappen med en lukkertid på fem sekunder."
Sådan startede det hele for unge britiske Jacob Riglin, der i dag lever som professionel rejsefotograf og suser kloden rundt – fra Lofoten i Norge til Ubud i Bali.
Bliv endnu klogere på rejsefotografen Jacob Riglin
Læs hele interviewet med Riglin, der arrangerer verdensbilledet, nøjagtigt som han gerne vil se det gennem sin søger, i Digital FOTO nummer 9/2018.
Tegn abonnement på Digital FOTO, og læs det nye blad med det samme på din smartphone eller tablet med Wype-appen.
Her får du desuden adgang til de ni seneste blade af Digital FOTO samt adgang til andre magasiner som bla. Illustreret Videnskab og Bilmagasinet.