Jagtbilleder: Sådan får du vildt på kornet

Tag på tur med jagtfotografen, og få dyr på kornet i de sidste sekunder af deres liv. Det giver helt nye oplevelser i naturen og billeder, du ikke får andre steder.

19. juli 2016

Selv om du aldrig selv har været på jagt, kan det være en god oplevelse at tage ud for at skyde – altså bare med et kamera.

Hvis du tager du med en garvet jæger ud i naturen, kan du drage nytte af hans erfaringer til at komme helt tæt på dyrene. Samtidig får du mulighed for at fange et helt unikt motiv - nemlig af jægeren, der dyrker sin sport.

Her får du 5 gode fif til jagtfoto:

Tip 1: Har du to kameraer, så medbring gerne begge. På den måde du undgår at skulle skifte objektiv for mange gange i situationer, hvor du både har begrænset tid og er omgivet af støv og jord.

Tip 2: Vær opmærksom på, at situationen ser virkelig ud – især i opstillede billeder. Sikringen må fx ikke være slået til, hvis billedet skal forestille en jæger klar til at skyde.

Tip 3: Brug jægernes signalfarver, typisk orange, i dine billeder – de bryder naturens farver flot. Tag også selv farverne på, så de andre jægere kan se dig og ikke skyder mod dig.

Tip 4: Tænk i at skyde detaljebilleder, der samlet skaber et helt koncept – fotografér fx patroner, hunden ved jægerens ben eller fingeren på aftrækkeren. En serie billeder, som fortæller din historie.

Tip 5: Tryk på udløserknappen, inden dyret er ramt. Du får et flottere billede af levende dyr, og samtidig fortæller billedet en bedre og mere forventningsfyldt historie om, hvad der skal ske.

I artiklen fra magasinet Digital FOTO, som abonnenter kan downloade gratis herover, får du tip til at fotografere hjort, fugl om hund på jagten samt kalenderne over, hvornår du kan fotografere hvilke dyr.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...