Delta IV Heavy

Nikon-kamera tæt på at blive grillet af raket

Teenageren John Kraus var villig til at ofre sit Nikon D3300, da han besluttede sig for at filme opsendelsen af en Delta IV Heavy-raket fra en afstand af kun 60 meter.

16. juni 2016

Nogle gange skal man være villig til at ofre noget af sit kæreste eje, hvis man skal have det helt rigtige billede i kassen. Den beslutning traf den 16-årige amerikaner John Kraus også for nylig, da han bestemte sig for at være villig til at ofre sit Nikon D3300 kamera for at fotografere opsendelsen af en Delta IV Heavy-raket på Cape Canaveral på kun 60 meters afstand.

“Jeg tænkte, at det var risikoen værd at ofre kameraet, da den næste opsendelse med denne rakettype først vil finde sted i 2018,” fortæller den unge raketfotograf til PetaPixel.

I første omgang havde John Kraus stillet sit kamera op godt 300 meter fra affyringsrampen, men en forsinkelse i opsendelsen på grund af dårligt vejr fik ham til at flytte kameraopstillingen hen til kun 60 meter fra affyringsrampen.

Overlevede overraskende

Imponerende nok overlevede både kamera og stativ de voldsomme kræfter fra opsendelsen.

John Kraus brugte en lydaktiveret fjernstyring med kameraet indstillet til ISO 1000, F10 og 1/1000 sekund. Kameraet og fjernstyringen var begge pakket ind i plasticposer til at beskytte mod regn og selve opsendelsen. Hvert ben på stativet var gravet ned i jorden og holdt sig stabilt under hele optagelsessekvensen.

John Kraus har arbejdet med optagelser af raketopsendelser i halvandet år og resultaterne af hans arbejde har givet ham mulighed for at blive akkrediteret over for Cape Canaveral for rumfartshjemmesiden AmericaSpace.com.

Se eksempler på John Kraus’ arbejde med billeder af raketopsendelser her. Følg ham på Instagram @johnkrausphotos her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...