Paraglider filmet i nordlys

Først nu er kameraerne blevet gode nok til at fange nordlys på video, og for første gang er en paragliders dans med fænomenet blevet fanget på film.

29. januar 2016

Spanske Horacio Llorens fik i januar muligheder for at rejse til Tromsø i Nordnorge med håbet om at kunne blive verdens første til at paraglide i nordlyset.

Det krævede masser af tålmodighed, og Horacio måtte stå standby i timevis. Det ene sekund kunne der være fuldt nordlys, som forsvandt igen øjeblikket efter. Det var koldt, og der var stærk vind, men til sidst lykkedes det.

Ifølge Red Bull, som har lagt billeder og videoer fra begivenheden ud, er det først i løbet af det sidste år, at kameraernes præstationer i svagt lys er blevet gode nok til at fange levende billeder af nordlys i realtid, hvor man tidligere har lavet timelapse. Til optagelserne blev brugt et Sony Alpha7S II.

Horacio Llorens er verdens bedste akro-paraglider. Han har blandt andet fløjet over junglen i Guatemala og i 7000 meters højde i Pakistan Her kan du se en video, som Red Bull har lavet fra begivenheden.

Foto: Frode Sandbech/Red Bull Content Pool

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...