Pilotens Nikon-kamera sender flyet mod jorden

Pilotens Nikon fik flyet til at styrte mod jorden

En britisk pilot tager næppe sit kamera med i cockpittet næste gang - hvis han da nogensinde får lov at flyve igen.

16. august 2016

Fuldstændig ligesom det er en dårlig idé at tjekke mobilen, når du kører bil, er det en rigtig skidt idé at fordrive tiden med at tage billeder i cockpittet, mens man flyver.

Det må en britisk Royal Air Force pilot sande, efter hans kamera pludselig sad fast mellem sædet og rorpinden på et Voyager transportfly sidste år.

Flyet med 198 soldater om bord var på vej fra Storbritannien til Afghanistan, da det pludselig dykkede over Sortehavet. 8 passagerer har efterfølgende lagt sag an, da de fået konstateret PTSD i forskellig grad efter episoden. De troede, at flyet var ved at blive skudt ned over Afghanistan.

Fotograferede minutter inden

Flyet flyver i 33.000 fods højde, da piloten lægger sit Nikon-kamera fra sig mellem sæde og rorpind.

Da han kører sædet frem til rette position, bliver kameraet kilet fast mellem armlænet og rorpinden, hvilket øjeblikkeligt sender flyet mod jorden med sådan en kraft, at passagerer, besætning og ejendele bliver kastet rundt i flyet.

Nikon sender fly mod jorden

Flyet droppede mere 4.400 fod - omkring 1300 meter - på blot 27 sekunder.

Undersøgelser viser, at piloten har taget omkring 77 billeder indtil tre minutter før, flyet dykkede. Han skal nu for en krigsret for at have bragt 198 personers liv samt flyet i fare.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...