Læs også

Vildt vejr

Tag flotte billeder af solnedgangen

Varme farver, et blødt lys og billeder med masser af stemning. Juli er årets bedste måned, når det gælder om at fange sommerens lys, Så grib fotogrejet, og udnyt den gyldne time. Her viser vi dig, hvor du finder de bedste motiver.

16. juli 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om, hvordan du får bedre sommerferiebilleder i den gyldne time.

Blå og gyldne timer er faste begreber i fotografverdenen og de tidspunkter på døgnet, hvor fotograferne i reglen tager de flotteste billeder. Den gyldne time kalder man tiden lige efter solopgang og før solnedgang. Man kan dog langt fra være sikker på, at den gyldne time varer i præcis en time.

Alt efter hvor man befinder sig på kloden, kan den gyldne time nemlig vare fra få minutter til en hel eftermiddag. Jo tættere man befinder sig på ækvator, jo kortere tid optræder det gyldne lys, mens man her i Norden har et flot gyldent lys i en længere periode om aftenen.

En klar fordel ved at fotografere i den gyldne time er det bløde, varme lys og de lange skygger.

Ram den gyldne time

Tidspunktet for solopgang og solnedgang varierer alt efter, hvor i Danmark man er. Her har vi angivet tidspunkter med 14 dages mellemrum for solopgang og solnedgang for henholdsvis Esbjerg og København i løbet af resten af sommeren, så du har en fornemmelse af, hvornår du skal være klar.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...