Nyt undervandskamera fra Leica

Den tyske kameraproducent Leica går nu helt nye veje. Leica had nemlig produceret et vandtæt kamera, der også kan klare stød og støv. Navnet er Leica X-U (Typ 113), og kameraet, der kan klare sig på 15 meters dybde, er udstyret med samme APS-C-sensor, som i de øvrige X-modeller. Opløsningen er 16,3 mio. pixels.

Den tyske kameraproducent Leica går nu helt nye veje. Leica had nemlig produceret et vandtæt kamera, der også kan klare stød og støv. Navnet er Leica X-U (Typ 113), og kameraet, der kan klare sig på 15 meters dybde, er udstyret med samme APS-C-sensor, som i de øvrige X-modeller. Opløsningen er 16,3 mio. pixels. Objektivet er en helt ny 23mm F1.7 Summilux ASPH-optik, der svarer til en brændvidde på 35 mm på full-frame. Med en nærgrænse på 20 cm kan man komme ganske tæt på motiverne, og en blitz, som sidder øverst på objektivet, hjælper med at få den rette belysning ved undervandsfotos, hvor lyset kan være begrænset.

Leica X-U (Typ 113) skyder både jpeg og raw. Desuden kan der optages video i Full HD. Når kameraet bruges under vand, kan man trykke på en særlig UW-knap, som aktiverer en indstilling til netop undervandsfotos, hvor hvidbalance og støjreduktion er justeret til forholdene. Kameraet, der er udformet i samarbejde med Audi Design, sælges til en pris omkring 25.000 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...