Sådan får du fantastiske farver og perfekt lys i dine billeder

Lys og farver er to vigtige elementer i et godt billede, men begge kan være svære at tæmme. Vi hjælper dig med at finde det helt rigtige lysindfald og trække farverne frem i dine motiver.

10. november 2014

Genvejen til det perfekte pletskud kan meget vel ligge i at fange et flot lysindfald eller motivets fantastiske farver. Vi hjælper dig med at få styr på begge dele med masser af gode tips og tricks. Herunder finder du guider, der hjælper med at ramme den helt lysbalance, få flottere farver i billederne og tage knivskarpe skud selv i dårligt lys.

Styr på lyset med bracketing

Når du ikke kan stole på kameraets lysmåler, sikrer funktionen bracketing, at du altid rammer plet. Den tager nemlig flere eksponeringer af samme motiv.

Læs mere her

Fotos uden farvefejl

Ved hjælp af en spejltele kan man opnå billeder uden farvefejl.

Læs mere her

Opnå den helt rigtige lysbalance

Når eksponeringen skal være helt perfekt, kan du ikke stole på kameraets skærm. Ved hjælp af histogrammet er du sikker på altid at få den perfekte belysning.

Læs mere her

Raw-skolen del 6: Hvidbalance

Har du optaget i raw, kan du i Elements, Lightroom og Photoshop justere hvidbalancen helt på plads, så farverne bliver perfekte, og her kan du se, hvordan du gør.

Læs mere her

Flottere farver i raw-billeder

Raw-filer giver meget bedre muligheder for justeringer end jpeg, og farverne kan justeres på plads med stor præcision. Her kan du se, hvordan du gør i Elements, Photoshop og Lightroom.

Læs mere her

Kameraskolen: Eksponeringskompensation

Denne gang tager vi fat på et vigtigt redskab, der lynhurtigt kan hjælpe dig med at få den helt rigtige eksponering. Lysmåleren er nemlig ikke altid til at stole på.

Læs mere her

Kameraskolen: Billedstil

Med funktionen Picture Style eller Picture Control kan du meget præcist vælge, hvordan kameraet skal håndtere lys, kontrast og farver, når billedet skal gemmes, og du kan bruge forskellige indstillinger alt efter motivtypen.

Læs mere her

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...